Společnost důležitým podnikem v oblasti mléčných farem, řízena čtvrtou generací rodiny Sabelli, s inovativní technologií a vynikající distribuční a logistickou sítí. Sabelli Plc je velká společnost, která si po téměř stoleté činnosti zachovává ducha rodinného podnikání, se zvláštním důrazem na řemeslnou kvalitu a mléčnou tradici. Kvalita výrobků je vždy spojena s hodnotami a odpovědností společenských společností a respektem k udržitelnosti životního prostředí.
„Caseificio Sabelli“ byl založen v Molise v roce 1921, kdy Nicolangelo Sabelli zahájil svoji obchodní činnost se svým synem Archimedem. V padesátých letech se Archimede rozhodl přestěhovat do regionu Marche. Společnost rostla, dokud zakladatel nezřídil současný závod v průmyslové oblasti Ascoli Piceno. Dnes je společnost důležitým podnikem v oblasti mléčných farem, řízena čtvrtou generací rodiny Sabelli, s inovativní technologií a vynikající distribuční a logistickou sítí. Sabelli Plc je velká společnost, která si po téměř stoleté činnosti zachovává ducha rodinného podnikání, se zvláštním důrazem na řemeslnou kvalitu a mléčnou tradici. Kvalita výrobků je vždy spojena s hodnotami a odpovědností společenských společností a respektem k udržitelnosti životního prostředí.
Mozzarela je známá po celém světě jako měkký čerstvý sýr z kravského mléka. Název Mozzarella je odvozen od italského slova: MOZZARE tzn. vykrajovat nebo oříznout. Na krátkou chvíli se vkládá do solné lázně, kde se konzervuje. Konzumuje se jako čerstvý sýr a proto prodáván v ochranném nálevu.
Burrata je čerstvý sýr z kravského mléka, velmi podobný mozzarelle. Má měkkou strukturu těsta a velmi příjemnou mléčnou chuť. Burrata je váček z hnětené sýřeniny, který se plní smetanou a kousky ručně roztrhané sýrové hmoty. Náplni se říká stracciatella (z italského slova stracciato - roztrhaný). Burrata je dodávána v praktické izolované plastové vaničce. Sýr se podává při pokojové teplotě a je nutné ji rychle spotřebovat. Výborně se hodí k sušené šunce, salátům, čerstvým rajčatům s extra panenským olivovým olejem i k těstovinám.
Ricotta je měkký sýr z kravského mléka, který se vyrábí ze syrovátky. Název ricotta doslova znamená "znovu uvařený". Po zahřátí bílkoviny se vytvoří měkká sraženina, která se dále zpracovává jako čerstvý sýr. Ricotta se vyrábí i z ovčí nebo kozí syrovátky ale také z jejich směsí. Použití ricotty je velmi pestré a nejčastěji se používá do náplně z těstovin jako jsou ravioli, lasagne, canneloni. Ricotta je vhodná i ke snídani na chléb, k obědu nebo do salátu.