Seznam produktů značky Antimo Caputo

V roce 1971 Arnaldo Caprai, úspěšný obchodník s textilem, koupil usedlost Val di Maggio, aby si splnil svůj dlouholetý sen produkovat víno. Na svém začátku obhospodařoval pouhých 5 hektarů půdy. Jak plynul čas, stále pevněji věřil v obrovský potenciál lokálních odrůd a zejména pak v místní významnou odrůdu Sagrantino, která v této oblasti roste déle než 400 let. Toto jeho přesvědčení ho vedlo k neustálému skupování okolních pozemků.
V roce 1988 začal vinařství řídit jeho syn Marco Caprai, který díky své vášni a rozhodnutí přidal rozhodující energii, která vedla k produkci vysoce kvalitních vín. Od roku 1991 bylo do vinařství mohutně investováno. Zejména pak v oblasti vysazování nových vinohradů, obnovování technologií a do vědeckého výzkumu. Arnaldo Caprai začal spolupráci s Universitou v Milanu a s dalšími institucemi, aby posunul kvalitu své produkce co možná nejvýše. Po několika letech výzkumu určil několik nových klonů odrůdy Sagrantino. Tento výzkum je neustále ze strany vinařství Caprai podporován jak na poli enologie, tak i agronomie.

V roce 1971 Arnaldo Caprai, úspěšný obchodník s textilem, koupil usedlost Val di Maggio, aby si splnil svůj dlouholetý sen produkovat víno. Na svém začátku obhospodařoval pouhých 5 hektarů půdy. Jak plynul čas, stále pevněji věřil v obrovský potenciál lokálních odrůd a zejména pak v místní významnou odrůdu Sagrantino, která v této oblasti roste déle než 400 let. Toto jeho přesvědčení ho vedlo k neustálému skupování okolních pozemků.
V roce 1988 začal vinařství řídit jeho syn Marco Caprai, který díky své vášni a rozhodnutí přidal rozhodující energii, která vedla k produkci vysoce kvalitních vín. Od roku 1991 bylo do vinařství mohutně investováno. Zejména pak v oblasti vysazování nových vinohradů, obnovování technologií a do vědeckého výzkumu. Arnaldo Caprai začal spolupráci s Universitou v Milanu a s dalšími institucemi, aby posunul kvalitu své produkce co možná nejvýše. Po několika letech výzkumu určil několik nových klonů odrůdy Sagrantino. Tento výzkum je neustále ze strany vinařství Caprai podporován jak na poli enologie, tak i agronomie.
Velkým milníkem historie vinařství Arnaldo Caprai je rok 1993, kdy vzniklo víno „Sagrantino di Montefalco Riserva“, které oslavilo 25. výročí vzniku vinařství. Díky tomuto vínu se Caprai zapsal jako nová zářící hvězda na nebi italského vinařství, která jasně září dodnes. Cílem vinařství je stejně jako před 30. lety. Neustávající a pečlivá práce zaměřená na dokonalost, výzkum a inovaci v oblasti enologie i agronomie, podporu lokální kultury a identity regionu. V roce 2006 se Arnaldo Caprai stal vinařem roku. V roce 2001 bylo jeho Sagrantino di Montefalco „25 Anni“ vyhlášeno nejlepším vínem Itálie a od roku 1997 konstantně získává ocenění „Tre bicchieri“ Gambero Rosso. Vinařství se dnes rozprostírá na 150 ha půdy, z nichž 136 je osázeno révou.

Počet produktů: 2

Antimo Caputo S.r.l.

Zobrazení 1-2 z 2 položek
Farina per pizza Caputo Blu...

Farina per pizza Caputo Blu...
25,000.0g

Molino Caputo vybírá pouze vysoce kvalitní vybraná zrna pšenice. Mouku zpracovává jen ve svých mlýnech pod přísným dohledem na jemné mletí, aby si mouka zachovala svůj přírodní škrob a proteiny. Do mouky se nepřidávají žádné přísady jen čistá pšenice. Díky tomu je těsto vždy lehké s jedinečnou chutí a unikátní lehkostí aby jste dosáhli těch nejlepších výsledků.

Cena 1 203,00 Kč
Farina per pizza tipo...

Farina per pizza tipo...
25,000.0g

Molino Caputo vybírá pouze vysoce kvalitní vybraná zrna pšenice. Mouku zpracovává jen ve svých mlýnech pod přísným dohledem na jemnost mletí, aby si mouka zachovala svůj přírodní škrob a proteiny. Do mouky se nepřidávají žádné přísady jen čistá pšenice která vyžaduje dlouhou dobu odpočinku a prodloužený čas kynutí při skladování v chladu. Má vyvážený poměr lepku, těsto je velmi pevné, pružné ideální pro přípravu pizzy.

Cena 1 281,00 Kč