-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Duca di Salaparuta - Passo delle mule Nero d´Avola 0,75 l
kód: 37842
441,05 Kč
S DPH
4-7 dnů
Tradiční sicilské víno z odrůdy Nero ď Avola, těšící se velké popularitě. Barva vína je hluboce červená až tmavá, plná s jasnou jiskrou. Vůně je harmonická, velice komplexní se známkami naložených třešní, černých lesních plodů a jemným pozadím ušlechtilého dřeva. Na chuti perzistentní s nekonečně bohatou paletou chutí. Elegantní osobité víno.
Klasifikace: IGT
Poloha: Centrální a jižní Sicílie. Město Butera. Sběr z vinice “Passo delle Mule” na statku SuorMarchesa. Vinice v nadmořské výšce mezi 290 – 340m.n.m.. Půdy jsou vápenito-křemičité. Hustota výsadby 5290 keřů/ha. První ročník 2002. Klima: jemné zimy, studené jara a horká, suchá léta a podzim.
Vinifikace: Ruční sklizeň plně vyzrálých hroznů v druhé polovině září. Odzrnkování a jemné lisování. Rmutace 8 dní při 28 – 30°C. Víno zraje minimálně 8 měsíců v dubových sudech Barrique. Před distribucí dozrává v láhvi 6 – 8 měsíců v temperovaných sklepech (15 – 16°C).
Gasto párování: Červená masa, zvěřina a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%
Poloha: Centrální a jižní Sicílie. Město Butera. Sběr z vinice “Passo delle Mule” na statku SuorMarchesa. Vinice v nadmořské výšce mezi 290 – 340m.n.m.. Půdy jsou vápenito-křemičité. Hustota výsadby 5290 keřů/ha. První ročník 2002. Klima: jemné zimy, studené jara a horká, suchá léta a podzim.
Vinifikace: Ruční sklizeň plně vyzrálých hroznů v druhé polovině září. Odzrnkování a jemné lisování. Rmutace 8 dní při 28 – 30°C. Víno zraje minimálně 8 měsíců v dubových sudech Barrique. Před distribucí dozrává v láhvi 6 – 8 měsíců v temperovaných sklepech (15 – 16°C).
Gasto párování: Červená masa, zvěřina a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%