-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Casale del Giglio - Shiraz 0,75 l
kód: 37250
457,38 Kč
S DPH
4-7 dnů
Výrazná bohatá rubínová barva s odlesky fialové. Bohaté aroma připomíná zejména divoké třešně, černý rybíz, borůvky, černý pepř, skořici a kardamom. V chuti je plné, kořeněné a dobře stavěné s hřejivou tříslovinou. Ovocná struktura je doprovázena kořeněným charakterem s dlouhou dochutí.
Klasifikace: IGT
Poloha: Lazio, Střední Itálie, cca 50 kilometrů jižně od Říma. Nedaleko moře, které má velký vliv na místní mikroklima. Půdy jsou bohaté, převážně jílovité.
Vinifikace: K výrobě se striktně selektují jen plně vyzrálé hrozny. Dvoudení studená rmutace při teplotě 10°C napomáhá k vytvoření typických aromate odrůdy Shiraz. Používá se promíchávání matolinového klobouku k vyextrahování dostatku barviva a kvalitní třísloviny. Při fermentaci se využívá delestage, přelévání moštu přes matoliny. Tento proces probíhá několikrát denně po celou dobu fermentace (cca 10 – 12 dní). Kvašení je teplotně řízeno, mezi 26 – 28°C. Zrání probíhá v dubových sudech Barrique po dobu 8 – 12 měsíců. Dalších 6 měsíců dozrává v láhvi.
Gasto párování: Steaky, grilovaná masa, kořeněná jídla a jehněčí.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13%
Poloha: Lazio, Střední Itálie, cca 50 kilometrů jižně od Říma. Nedaleko moře, které má velký vliv na místní mikroklima. Půdy jsou bohaté, převážně jílovité.
Vinifikace: K výrobě se striktně selektují jen plně vyzrálé hrozny. Dvoudení studená rmutace při teplotě 10°C napomáhá k vytvoření typických aromate odrůdy Shiraz. Používá se promíchávání matolinového klobouku k vyextrahování dostatku barviva a kvalitní třísloviny. Při fermentaci se využívá delestage, přelévání moštu přes matoliny. Tento proces probíhá několikrát denně po celou dobu fermentace (cca 10 – 12 dní). Kvašení je teplotně řízeno, mezi 26 – 28°C. Zrání probíhá v dubových sudech Barrique po dobu 8 – 12 měsíců. Dalších 6 měsíců dozrává v láhvi.
Gasto párování: Steaky, grilovaná masa, kořeněná jídla a jehněčí.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13%