-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Castello Colle Massari - Poggio Lombrone Montecucco Riserva 0,75 l
kód: 44280
1 110,78 Kč
S DPH
4-7 dnů
Montecucco je poměrně mladou oblastí, která si pro svá výrazná a plná vína sangiovese získala apelační zařazení DOCG. Je to nejjižnější část Toskánska mezi Montalcinem a Scansanem. Poggio Lombrone Riserva je největším vínem sklepa. Je intensivní rubínové barvy. Výrazné aroma připomíná vyzrálé třešně a jiné bobulové ovoce s tóny koření, cedru a kakaa. V chuti je velice plné a mohutné s pevnou tříslovinou. Skvěle vyrovnaný alkohol a kyselina. Velice dlouhé až nekončící, velké víno.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Zóna Montecucco, mezi Montalcinem a Scansanem. Nejlepší vinice pro odrůdu Sangiovese v nadmořských výškách kolem 300m.n.m.. Půdy jsou zde bohaté především na vápence, slíny, jíl, štěrk. Veškerá práce ve vinici podléhá kritériím organického zemědělství. Výnos okolo 6 t/ha.
Vinifikace: Ruční sběr plně vyzrálých hroznů. Jemné lisování. Fermentace v otevřených dubových kádích. Malolaktická fermentace ve 40 litrových dubových sudech, kde víno 18 měsíců i zraje. Víno dále odpočívá 18 měsíců v láhvi. Produkce pouhých 5000 lahví.
Gasto párování: Zvěřina, výrazná pečená a grilovaná masa a steaky.
Teplota servisu: 16-18°C
Poloha: Zóna Montecucco, mezi Montalcinem a Scansanem. Nejlepší vinice pro odrůdu Sangiovese v nadmořských výškách kolem 300m.n.m.. Půdy jsou zde bohaté především na vápence, slíny, jíl, štěrk. Veškerá práce ve vinici podléhá kritériím organického zemědělství. Výnos okolo 6 t/ha.
Vinifikace: Ruční sběr plně vyzrálých hroznů. Jemné lisování. Fermentace v otevřených dubových kádích. Malolaktická fermentace ve 40 litrových dubových sudech, kde víno 18 měsíců i zraje. Víno dále odpočívá 18 měsíců v láhvi. Produkce pouhých 5000 lahví.
Gasto párování: Zvěřina, výrazná pečená a grilovaná masa a steaky.
Teplota servisu: 16-18°C