-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Lamole di Lamole - Blue Label Chianti Classico 0,75 l
kód: 703
473,72 Kč
S DPH
4-7 dnů
Jedno z nejznámějších červených vín Itálie původem ze srdce Toskánska, oblasti nazývané chianti classico, rozprostírající se mezi městy Siena a Florencie. Odrůda sangiovese,která tvoří toto víno, je vůbec jednou z nejstarších a nejdůležitějších italských odrůd révy vinné. Plné víno v sytě rubínové barvě, intensivním ovocným aroma peckovin, rybízu a jemným nádechem ušlechtilého dřeva. Na chuti pevné s tvrdou páteří a tříslovinou, jenž je pro tento druh vína typický.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Srdce oblasti Chianti Classico, vesnička Greve in Chianti. Vinice na svazích udolí Greve in Chinati s jižní expozicí situované v nadmořské výšce mezi 360 – 500m.n.m.. Podloží bohaté na kamení, písek a druh břidlice zvané “Galestro.”
Vinifikace: Ruční sběr hroznů při jejich plé vyzrálosti. Tradiční delší rmutace 16 dnů. Fermentace při kontrolované teplotě 26°C. Malolaktická fermentace neprodleně po alkoholovém kvašení. Prvních 6 měsíců víno zraje v tradičních velkých dubových sudech Botte a dalších 6 měsíců v sudech Barrique. Před prodejem dozrává 6 měsíců v láhvi.
Gasto párování: Masové pokrmy, pasta s ragú, vepřové a hovězí.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%
Poloha: Srdce oblasti Chianti Classico, vesnička Greve in Chianti. Vinice na svazích udolí Greve in Chinati s jižní expozicí situované v nadmořské výšce mezi 360 – 500m.n.m.. Podloží bohaté na kamení, písek a druh břidlice zvané “Galestro.”
Vinifikace: Ruční sběr hroznů při jejich plé vyzrálosti. Tradiční delší rmutace 16 dnů. Fermentace při kontrolované teplotě 26°C. Malolaktická fermentace neprodleně po alkoholovém kvašení. Prvních 6 měsíců víno zraje v tradičních velkých dubových sudech Botte a dalších 6 měsíců v sudech Barrique. Před prodejem dozrává 6 měsíců v láhvi.
Gasto párování: Masové pokrmy, pasta s ragú, vepřové a hovězí.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%