-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Tenuta Caparzo - Rosso di Montalcino La Caduta 2016 0,75 l
kód: 44771
669,74 Kč
S DPH
4-7 dnů
Víno intenzivní rubínové barvy, voní po ovoci, lesních plodech, tabáku a kůži. Hrozny pocházejí z CRU vinice La Caduta, jež tradičně dává nejvyšší kvalitu Sangiovese pro produkci vín Rosso di Montalcino z vinařství Caparzo. Zraje 12 měsíců v dubových sudech o objemu 700l a dále 12 měsíců v lahvi. Chuť je suchá a plná, přetrvávající v ústech, s dobře vyrovnaným obsahem tříslovin. Je dlouhé a pevné s vynikající tříslovinou. Klasické Rosso di Montalcino, které sahá na úroveň Brunella.
Klasifikace: DOC
Poloha: Montalcino, Toskánsko. Vinice v nadmořských výškách kolem 300 metrů nad mořem. Převážně kamenitá půda s jílem. Vynikající podloží pro odrůdu Sangiovese. Sběr z vinice La Caduta.
Vinifikace: Tradiční dlouhá rmutace na slupkách. Jemné lisování, fermentace v nerezových tancích. Zrání v dřevěných sudech o objemu 700 litrů minimálně 12 měsíců. Další rok dozrává v láhvi.
Gasto párování: Steaky, grilovaná červená masa, jehně a masové ragú.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%
Poloha: Montalcino, Toskánsko. Vinice v nadmořských výškách kolem 300 metrů nad mořem. Převážně kamenitá půda s jílem. Vynikající podloží pro odrůdu Sangiovese. Sběr z vinice La Caduta.
Vinifikace: Tradiční dlouhá rmutace na slupkách. Jemné lisování, fermentace v nerezových tancích. Zrání v dřevěných sudech o objemu 700 litrů minimálně 12 měsíců. Další rok dozrává v láhvi.
Gasto párování: Steaky, grilovaná červená masa, jehně a masové ragú.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%