-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Ca´del Bosco - Franciacorta Brut - Vintage collection DOCG 0,75 l
kód: 44407
1 355,81 Kč
S DPH
4-7 dnů
Bílé šumivé víno pocházející z oblasti Franciacorta vyráběné druhotným kvašením v láhvi, označovaným jako Metodo Clasicco, tedy stejnou metodou jaká je používána při výrobě vín v oblasti Champagne. Jiskrné víno s velmi jemnou elegantní perličkou a intensivním aroma exotického ovoce. Na chuti sametově jemné s pikantní kyselinkou a ovocnou osvěžující chutí a tóny dubového dřeva. Perlení je velmi jemné a hladké a vytváří tak sametový dojem.
Klasifikace: Franciacorta Millesimato DOCG
Poloha: Lombardia, Franciacorta. 16 vinic pro odrůdy chardonnay s průměrným stářím 35 let jsou situovány v aglomeracích vesnic Erbusco, Adro, cazzago San Martino, Corte Franca a Passirano. Dvě vinice pro odrůdy Pinot Bianco s průměrným stářím cca 26 let se nachází v aglomeraci vesničky Passirano a dalších deset parcel s odrůdou Pinot Noir se nachází v aglomeraci vesničky Erbusco a Passirano, jejich průměrné stáčí je 25 let.
Vinifikace: Ruční sběr na konci října. Hrony jsou přísně selektovány a hned po sběru chlazeny a poté velmi sofistikovanou cestou omývány a znovu sušeny. Lisování a další zpracování je bez přístupu kyslíku. Fermentace základního vína probíhá v dubových sudech, kde víno zraje pět měsíců. Poté přichází čas na blendování výsledného cuvé, které se tvoří ve dvou gravitačních taních. Poté víno přechází k druhé fermentaci klasickou metodou. Degorsage je prováděna ve vzduchovém vakuu. Zrání sur lies 48 měsíců. Dosage 1,5g/l - Brut.
Gasto párování: Ústřice, ryby, syrové ryby a aperitiv.
Teplota servisu: 5-6°C
Obsah alkoholu: 12,5%
Poloha: Lombardia, Franciacorta. 16 vinic pro odrůdy chardonnay s průměrným stářím 35 let jsou situovány v aglomeracích vesnic Erbusco, Adro, cazzago San Martino, Corte Franca a Passirano. Dvě vinice pro odrůdy Pinot Bianco s průměrným stářím cca 26 let se nachází v aglomeraci vesničky Passirano a dalších deset parcel s odrůdou Pinot Noir se nachází v aglomeraci vesničky Erbusco a Passirano, jejich průměrné stáčí je 25 let.
Vinifikace: Ruční sběr na konci října. Hrony jsou přísně selektovány a hned po sběru chlazeny a poté velmi sofistikovanou cestou omývány a znovu sušeny. Lisování a další zpracování je bez přístupu kyslíku. Fermentace základního vína probíhá v dubových sudech, kde víno zraje pět měsíců. Poté přichází čas na blendování výsledného cuvé, které se tvoří ve dvou gravitačních taních. Poté víno přechází k druhé fermentaci klasickou metodou. Degorsage je prováděna ve vzduchovém vakuu. Zrání sur lies 48 měsíců. Dosage 1,5g/l - Brut.
Gasto párování: Ústřice, ryby, syrové ryby a aperitiv.
Teplota servisu: 5-6°C
Obsah alkoholu: 12,5%