-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Sella & Mosca - Terre Bianche Cuvée 161 0,75 l
kód: 42663
408,38 Kč
S DPH
4-7 dnů
Torbato ( Malvoisie de Roussillon ) je prastará réva, kterou dávní Féničané přinesli do Španělska. Odtud se pak v letech španělské nadvlády rozšířila na Sardinii. V současnosti je Sella e Mosca jediným vinařstvím, které tuto révu kultivuje. Bílé jiskrné víno pradávné odrůdy Torbato. Barva vína je slámově žlutá s odlesky zlaté. Aroma vína je ovocné s nádechem minerálů. Připomíná zejména bílé ovoce. V chuti je svěží s vynikající kyselinkou a ovocným charakterem dokresleným minerálním podtónem.
Klasifikace: DOC
Poloha: Sardinie, nedaleko Alghera. Jméno vína je odvozeno od vinohradu, který je bohatý na křídu (bílá vinice). Zcela unikátní podloží, které se formovalo z mořského dna tisíce let propůjčuje hroznům svůj unikátní charakter.
Vinifikace: Torbato je pozdně zrající odrůda. Sběr probíhá ručně koncem září až začátkem října. Jemné pomletí. Rmutace za studena. Po usazení sedimentů se víno čiří. Fermentace při nízkých teplotách přibližně 20 dní. Víno dozrává z 90% v nerezových tancích a z 10% v dřevěných sudech, druhé užití.
Gasto párování: korýši, mušle, plody moře, mořské ryby
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 13%
Poloha: Sardinie, nedaleko Alghera. Jméno vína je odvozeno od vinohradu, který je bohatý na křídu (bílá vinice). Zcela unikátní podloží, které se formovalo z mořského dna tisíce let propůjčuje hroznům svůj unikátní charakter.
Vinifikace: Torbato je pozdně zrající odrůda. Sběr probíhá ručně koncem září až začátkem října. Jemné pomletí. Rmutace za studena. Po usazení sedimentů se víno čiří. Fermentace při nízkých teplotách přibližně 20 dní. Víno dozrává z 90% v nerezových tancích a z 10% v dřevěných sudech, druhé užití.
Gasto párování: korýši, mušle, plody moře, mořské ryby
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 13%