-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Ceretto - Langhe Arneis Blangé 0,75 l
kód: 42666
620,73 Kč
S DPH
4-7 dnů
Bílé víno jiskrné barvy odrůdy Arneis. Barva je velmi jemná se žlutými odstíny a záblesky zelenkavé. Aroma je lehce minerální a ovocné s nádechem jablek a hrušek. V chuti je svěží ovocné s jemnou dochutí a příjemnou mineralitou. V závěru je velmi svěží s lehkou perličkou, která skvěle podporuje svěží kyselinku.
Klasifikace: DOC
Poloha: Severozápadní region Itálie, Piemonte. Vinice ve vesničce Vezza d´Alba a v Castellinado. Nadmořská výška vinic mezi 210 – 290m.n.m. Jihozápadní, jižní a jihovýchodní expozice. Rozloha: 70 ha. Půdy tvoří naplaveniny, jsou bohaté na jíl a pískovec. Hustota výsadby: 4300 keřů/ha. První ročník 1985.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. Fermentace probíhá za studena. Veškeré zpracování vína při nízkých teplotách jen v nerezových tancích. Ze 40% cryo-macerace hroznů při různých teplotách a různých délkách trvání v závislosti na kondici hroznů. Tato technika pomáhá vytvořit aromatické látky. Víno dozrává v láhvi.
Gasto párování: Aperitiv, antipasti a ryby.
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 13%
Poloha: Severozápadní region Itálie, Piemonte. Vinice ve vesničce Vezza d´Alba a v Castellinado. Nadmořská výška vinic mezi 210 – 290m.n.m. Jihozápadní, jižní a jihovýchodní expozice. Rozloha: 70 ha. Půdy tvoří naplaveniny, jsou bohaté na jíl a pískovec. Hustota výsadby: 4300 keřů/ha. První ročník 1985.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů. Fermentace probíhá za studena. Veškeré zpracování vína při nízkých teplotách jen v nerezových tancích. Ze 40% cryo-macerace hroznů při různých teplotách a různých délkách trvání v závislosti na kondici hroznů. Tato technika pomáhá vytvořit aromatické látky. Víno dozrává v láhvi.
Gasto párování: Aperitiv, antipasti a ryby.
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 13%