Cantina San Bartolomeo -...5,000.0g
Bílé suché víno produkované výhradně z odrůdy Vespaiolo. Má zelenkavou barvu, je živé s dobrou mineralitou i kyselinkou.
Bílé suché víno produkované výhradně z odrůdy Vespaiolo. Má zelenkavou barvu, je živé s dobrou mineralitou i kyselinkou.
Víno rubínové barvy s odlesky fialové. Buket je velmi osobitý a výrazný s tóny zralých švestek až povidel, sladkého koření, vanilky a skořice. V chuti je víno velmi komplexní, plné a hřejivé s měkkými tříslovinami. Dlouhé a velice elegantní s rafinovaným závěrem.
Víno lesklé rubínové barvy s koncentrovaným aroma po černém rybízu, bylinkách, cedru a tabákových listech. Na patře dominantní tříslovina s elegantní ovocnou texturou, velmi intenzivní, vyrovnaná a dlouhotrvající s tradičními bylinnými tóny typickými pro velká vína z Toskánska. Konec vína je velmi hebký až hedvábný. Dlouhé jemné a velice aristokratické víno!
Lískovo - oříškový krém jemné chuti a měkčí konzistence. Vhodný k snídani rozetřený na pečivo. Krém lze využít i v přípravě cukrárenských specialit např. k naplnění koláčů a dezertů.
Suché vaječné těstoviny ze semolinové mouky, mají tvar obdélníkových plátů. Původem jsou lasagne z Neapole. Nejčastěji se používají na zapékání s masovým ragú, sýrem a bešamelem.
Suché vaječné těstoviny ze semolinové mouky, mají tvar obdélníkových plátů. Nejčastěji se používají na zapékání v troubě s masovým ragú, sýrem a bešamelem. Semola je pšeničná mouka umletá z tvrdozrnné pšenice. Původem jsou lasagne z Neapole.
Pšeničná mouka na výrobu těstovin ale i pro použití v pekárně na přípravu domácího chleba. Mouka má nádherou žlutou barvu s texturou jemné krupice, jedná se o 100% mouku z tvrdé pšenice. Výborně se hodí na přípravu domácích těstovin ale i domácího chleba, který díky této mouce bude mít vynikající texturu a uvnitř nádhernou žlutou barvu.
Tradiční Italský likér, který Lazzaroni vyrábí podle tradičního receptu starého 200 let. Hlavní surovinou je speciální odrůda Sicilských pomerančů, jejichž kůra je máčena v alkoholu. Doporučuje se podávat vychlazené přímo po jídle, nebo jako přísada do long drinků, ovocných salátů, citrónové a jiné ovocné zmrzliny.
Tradiční Italský likér, který Lazzaroni vyrábí podle tradičního receptu starého 200 let. Hlavní surovinou je speciální odrůda Sicilských pomerančů, jejichž kůra je máčena v alkoholu. Doporučuje se podávat vychlazené přímo po jídle, nebo jako přísada do long drinků, ovocných salátů, citrónové a jiné ovocné zmrzliny.
Zlatá grappa vyráběná z hroznů užitých pro víno Amarone della Valpolicella. Má delikátní aroma po sušených plodech a ušlechtilém dřevu spolu s nádechem sladkého koření. V chuti je jemná a hřejivá se sladší dochutí.
Likéer je z tradičního domu Marcati a je vyroben z pečlivých surovin podle staré Italské tradice. Ideálně podávat dobře vychlazený. Je osvěžující s příjemnou vůní čerstvých zralých citronů. Ideální jako dezert, na led, jen tak nebo jako přísada do koláčů a jiných sladkých zmrzlin. Dekorativní podlouhlá láhev o objemu 1,5 litru je také velmi vhodná jako dárek.
Vermentino sytě slámově žluté barvy se zelenými odlesky. Aroma je intenzivní komplexní s tóny zralého žlutomasého ovoce, tóny středomořských keřů a jódu. V chuti je energické a svěží s jistou slaností a velmi dobrou kyselinkou.
Sambuca je druh anýzového alkoholického nápoje italského původu. Od ostatních anýzových nápojů se liší hlavní přísadou, kterou tvoří černý bez. Název nápoje je odvozen od latinského slova sambuctus (černý bez). Tento nápoj je hodně sladký a aromatický.
Pšeničná mouka vynikající jakosti typu ,,00,, Vivace získaná jemným mletím vybrané pšenice, je ideální moukou na přípravu tradiční pizzy v elektrických troubách. Výhodou tohoto typu mouky je, že těsto je velmi jemné a poddajné a dobře se tvaruje. U tohoto typu mouky se doporučuje delší doba pozvolného kynutí 16 - 18 hodin. Díky pomalému a delšímu kynutí je pak těsto pružnější. Tento typ mouky se též velmi hodí na přípravu pizzy na plechách.
Pšeničná mouka typu "1" obsahující pšeničné klíčky je vysoce výživným produktem.
Mouka z pražených zrn obilí má nasládlou vůni a výraznou chuť. Mouka je vhodná na chleba i na výrobu těstovin. K dochucení hotového produktu postačí již jen olivový olej.
Směs pšeničné mouky a konopné mouky má vůni zralých lískových oříšků a je výborným zdrojem polynenasycených mastných kyselin, omega 6 a omega 3, bílkoviny, vitamíny, vlákna a minerální soli.
Uniktní jemná pálenka z gdoulí s lehce nasládlou chutí po ovoci s tóny jablek a hrušek.
Unikátní jemná pálenka s lehce nasládlou chutí po ovoci s tóny jablek a hrušek.
Grappa s průzračnou zlatavou barvou ve slaměných odstínech, bohatým a intensivním aroma s tóny ušlechtilého dřeva a vanilky. Díky zrání na dubových sudech působí uhlazeným a elegantním dojmem.
Čirý destilát z lesních malin, vzhledem k náročnosti, produkován ve velmi malém množství. Destilát s autentickým ovocným aroma a chutí. Dvojitá destilace je složitý proces, jejímž výsledkem je dokonalý nápoj s jedinečným charakterem
Jemná pálenka z meruněk s čistě ovocným nádechem spolu s tónem marcipánu.
Klasické a velmi tradičně pojaté Barbaresco. Barba je rubínově červená s karmínovými odstíny a u starších ročníků se objevují jemné oranžové náznaky. Aroma je hluboké, dlouhotrvající s náznaky fialky a růže. V chuti je dobře vyvážené a příjemně plné. Taniny jsou robustní a sladké zároveň.
Bigoli jsou jedny z nejstarších druhů italských těstovin. Vyráběli se ručně na kuchyňském nářadí zvaném bigolaro (děrovaná matrice) z toho vznikl i jejich název bigoli. Bigoli in salsa jsou typickým benátským pokrmem. Jsou to dlouhé nudle v omáčce ze sardelí, olivového oleje a cibule.
Tradiční čerstvé těstoviny z regionu Veneto od jednoho z předních výrobců těstovin v tomto regionu Pastificia Temporin. Těstoviny jsou vyrobeny z velmi kvalitní pšeničné semolínové mouky ,,Grano Duro" a domácích vajec, plněné čekankou a špekem. Jejich výroba probíhá dodnes převážně ručně.
Tradiční čerstvé těstoviny z regionu Veneto od jednoho z předních výrobců těstovin v tomto regionu Pastificia Temporin. Těstoviny jsou vyrobeny z velmi kvalitní pšeničné semolínové mouky "Grano Duro," a domácích vajec, plněné hříbky. Jejich výroba probíhá dodnes převážně ručně.
Poddejte se pokušení těchto nádherných Girasoli. Překvapivá náplň, která kombinuje bohaté sýry ricotta a rajčata. Krásné čerstvé těsto, které dělá elegantní prezentaci a dokonalou chuť.
Poddejte se pokušení těchto nádherných Girasoli. Překvapivá náplň, která kombinuje bohaté sýry ricotta a špenát. Krásné čerstvé těsto, které dělá elegantní prezentaci a dokonalou chuť.
Plněné čerstvé těstoviny ve tvaru slunce zauzeným lososem a koprem.