Fattoria Mancini - Impero Brut 0,75 l
kód: 45239

1 045,44 Kč
S DPH 4-7 dnů

Šumivé víno vyráběné klasickou metodou zrání v lahvích, které se produkuje výhradně z hroznů Pinot Noir. Jedná se o mimořádně minerální víno s vynikající kyselinkou a svěžestí a to díky své poloze v bezprostřední blízkosti moře. Perlička vína je hedvábně jemná s dlouhým a konstantním perlením. Aroma je suché a minerální až lehce slané s nádechem čerstvě pečeného toastu. V chuti je víno čerstvé a plné, zároveň ale osvěžující a dlouhé.

Klasifikace: metodo classico
Poloha: Údolí Colli Pesaresi DOC Focara, vinice Fontebocale v blízkosti vesnice Fiorenzuola di Focara, v přírodním parku Mount San Bartolo, okres Pesaro. Vzdálenost od pobřeží: 1Km. Nadmořská výška: 100/150 metrů nad mořem. Půda: hluboká, vysoce písčitá složka, vápenatá.
Vinifikace: Vyrobeno ze směsi pěti ročníků z let 2006 až 2015, první Cuvée vstoupilo na trh v roce 2017. Podklad je tvořen lisováním celistvými hrozny za pomocí měkkého lisování, následovaným kvašením v sudu, stárnutím v dubu po dobu sedmi měsíců a konečně lahvovým zráním ve vlastním sklepě Metodo Classico. Míchání tolika ročníků v cuvée dává tomuto vínu působivou složitost a vytrvalost.
Gasto párování: Ústřice, plody moře, sushi, sashimi a aperitiv.
Teplota servisu: 5-6°C