-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Cantine San Marzano - Il Pumo Primitivo Salento 2021 0,75 l
kód: 37396
196,02 Kč
S DPH
4-7 dnů
Červené víno z jedné z nejstarších kontinentálních rév, odrůdy Primitivo. Původní italská réva s jižanským charakterem, šťavnatým ovocným aroma po sušených lesních plodech, intensivní barvou s jemně nafialovělými tóny a plnou chutí s jemnou tříslovinou, bohatou ovocností a pevnou páteří v pozvolném závěru.
Klasifikace: IGP
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zeména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo. Hustota výsadby 5000 keřů / hektar.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v poslední dekádě měsíce srpna. Rmutace při kontrolovaných teplotách. Následuje jemné lisování. Zrání probíhá v nerezových tancích.
Gasto párování: Červená masa, zvěřina a zvěřinové ragú.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zeména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo. Hustota výsadby 5000 keřů / hektar.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v poslední dekádě měsíce srpna. Rmutace při kontrolovaných teplotách. Následuje jemné lisování. Zrání probíhá v nerezových tancích.
Gasto párování: Červená masa, zvěřina a zvěřinové ragú.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%