-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Cantine San Marzano - Il Pumo Negroamaro Salento 0,75 l
kód: 37184
196,02 Kč
S DPH
4-7 dnů
Výrazná purpurová barva s odlesky fialové, která přechází až do černé. Velice intenzivní bohaté aroma s tóny černého bobulového ovoce. Zejména se projevuje černý rybíz, divoké bobulové ovoce, koření a náznak tymiánu. V chuti je plné, jemné s vyváženou tříslovinou. Víno dlouhé dochuti.
Klasifikace: IGP
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zeména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo. Hustota výsadby 4500 keřů / hektar. Vinice v nadmořské výšce cca 100m.n.m..
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v druhé polovině září. Kontrolovaná rmutace a jemné lisování. Fermentace v nerezových tancích. Zrání v nerezových tancích.
Gasto párování: Masové pokrmy, vyzrálejší sýry, omáčky a pečená zvěřina.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zeména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo. Hustota výsadby 4500 keřů / hektar. Vinice v nadmořské výšce cca 100m.n.m..
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v druhé polovině září. Kontrolovaná rmutace a jemné lisování. Fermentace v nerezových tancích. Zrání v nerezových tancích.
Gasto párování: Masové pokrmy, vyzrálejší sýry, omáčky a pečená zvěřina.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%