La Poderina - Brunello di Montalcino 0,75 l
kód: 42272

1 029,11 Kč
S DPH 4-7 dnů

Jedno z nejznámějších vín Itálie připravené z jedné z nejstarších světových rév – sangiovese. Červené víno sytě rubínové barvy, jenž s postupným stářím přechází v tóny cihlově oranžové. Ve vůni éterické, extrémně elegantní, s tóny podhoubí, tabáku, fialek, vanilky a černých třešní. V chuti jemné, plné a harmonické s velmi pozvolným a lahodným dozvukem. Velké víno, jenž nabízí ne plné.

Klasifikace: DOCG
Poloha: Srdce Toskánska, v blízkosti vesnice Montalcino. Vinice v nadmořské výšce kolem 350m.n.m., bohaté na kamení. Hustota výsadby 3300 keřů/ha. U nových výsadeb se hustota pohybuje kolem 5500 keřů/ha. Systém vedení révy: Cordon.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů při jejich plné vyzrálosti. Tradiční dlouhá rmutace hroznů. Fermentace při kontrolované teplotě. Zrání vína probíhá z 60% ve velkých dubových sudech ze slavonského dřeva a ze 40% v sudech Barrique z francouzského dubu na 12 měsíců. Dále již zcelené víno dozrává ve velkých dubových sudech ze slavonského dřeva 12 měsíců. Krátkou dobu v nerezových tancích a dalších 18 měsíců v láhvi.
Gasto párování: Zvěřina, pečená masa a steaky
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%