-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Rocche dei Manzoni - Barolo 2016 0,75 l
kód: 44377
2 417,58 Kč
S DPH
4-7 dnů
Klasická barva granátu až rubínu. Vyzrálé aroma červeného ovoce s tóny koření. V chuti jemné s pevnou tříslovinou a pevnou páteří, tóny čokolády, peckovin a tabáku a nekonečně dlouhou dochutí. Jedinečné víno odrážející charakter místa svého původu. Barolo nejvyšší elegance, které dokáže zrát i desítky let. Velké víno. Cappella di S. Stefano je historicky jedna z nejvýznamnějších poloh pro Nebbiolo. Nachází se přímo ve vesničce Monforte d´Alba pod kaplí San Stefano, jejíž jméno nese. Tato výjimečná CRU vinice je považována za jednu z nejlepších poloh v Piemonte.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Piemont, Langhe, Monforte d´Alba. Sklízí se výhradně z historické cru vinice “Vigna Cappella di S.Stefano”. Půdu tvoří výhradně vápence s částicemi jílu. Díky vynikajícím půdním a klimatickým podmínkám, vysoké nadmořské výšce (Monforte d´Alba – v průměru nejvýše položené vinohrady pro Nebbiolo) dává tento vinohrad velice jemné a precizní Nebbiolo, které je předurčeno k dlouhověkosti.
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá výhradně ručně. Rmutace na slupkách a fermentace probíhá po dobu tří týdnů. Následné tříleté zrání v dřevěných sudech a v láhvi nejméně 12 měsíců.
Gasto párování: Holoubě, pernatá zvěřina, jehněčí maso a výrazná grilovaná masa.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%
Poloha: Piemont, Langhe, Monforte d´Alba. Sklízí se výhradně z historické cru vinice “Vigna Cappella di S.Stefano”. Půdu tvoří výhradně vápence s částicemi jílu. Díky vynikajícím půdním a klimatickým podmínkám, vysoké nadmořské výšce (Monforte d´Alba – v průměru nejvýše položené vinohrady pro Nebbiolo) dává tento vinohrad velice jemné a precizní Nebbiolo, které je předurčeno k dlouhověkosti.
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá výhradně ručně. Rmutace na slupkách a fermentace probíhá po dobu tří týdnů. Následné tříleté zrání v dřevěných sudech a v láhvi nejméně 12 měsíců.
Gasto párování: Holoubě, pernatá zvěřina, jehněčí maso a výrazná grilovaná masa.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%