-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Jermann - Blau & Blau 2014 0,75 l
kód: 43272
735,08 Kč
S DPH
4-7 dnů
Víno tvoří zejména dnes v dané oblasti lehce atypická odrůda frankovka. Barva vína je intenzivní rubínová s odlesky fialové. Bohaté aroma připomíná povidla a zralé višně. V chuti je hebké s decentní tříslovinou a stopou minerality. Závěr je dlouhý a opojný. Franconia del Collio, tedy Frankovka se hojně popíjela na banketech zámožných rodin v okolí měst Gorizia a Trieste již v 19. století. Pro rodinu Jermann je to velmi tradiční révou. Zároveň je to vzpomínka na původ rodiny.
Klasifikace: IGT
Poloha: Friuli, severovýchod Itálie, téměř na hranicích se Slovinskem v nejvýznamnější zóně zvané Collio. Frankovka je pro rodinu Jermann historickou révou. Pěstováním Frankovky se rodina Jermann věnuje již od 19. Století a je vzpomínkou na historický původ rodiny. Silvio se rozhodl znovu tuto révu vysadit jako vzpomínku na dědu, který mu často o Frankovce vyprávěl. Poprvé bylo víno Blau e Blau vyrobeno v roce 2000. Jméno se skládá z počátečních písmen obou zastoupených odrůd, Blaufrankish a Blauburgunder. Blau e Blau je vínem, které Silvio Jermann věnoval své dceři Sylivii. Vinice mají jižní expozici. Půdy jsou bohaté zejména na minerály. Složení zejména z různých slínů zvaných “ponca”. Typické zejména pro Collio.
Vinifikace: Fermentace probíhá v dřevěných kádích s ručním promícháváním matolinového klobouku. Zrání v dřevěných sudech Barrique po dobu 16 měsíců.
Gasto párování: Pečená masa, vepřové maso a ragú.
Teplota servisu: 14-16°C
Poloha: Friuli, severovýchod Itálie, téměř na hranicích se Slovinskem v nejvýznamnější zóně zvané Collio. Frankovka je pro rodinu Jermann historickou révou. Pěstováním Frankovky se rodina Jermann věnuje již od 19. Století a je vzpomínkou na historický původ rodiny. Silvio se rozhodl znovu tuto révu vysadit jako vzpomínku na dědu, který mu často o Frankovce vyprávěl. Poprvé bylo víno Blau e Blau vyrobeno v roce 2000. Jméno se skládá z počátečních písmen obou zastoupených odrůd, Blaufrankish a Blauburgunder. Blau e Blau je vínem, které Silvio Jermann věnoval své dceři Sylivii. Vinice mají jižní expozici. Půdy jsou bohaté zejména na minerály. Složení zejména z různých slínů zvaných “ponca”. Typické zejména pro Collio.
Vinifikace: Fermentace probíhá v dřevěných kádích s ručním promícháváním matolinového klobouku. Zrání v dřevěných sudech Barrique po dobu 16 měsíců.
Gasto párování: Pečená masa, vepřové maso a ragú.
Teplota servisu: 14-16°C