Casal Farneto - Frida Passerina IGT Marche BIO 0,75 l
  • -83,31 Kč
kód: 46048.01

245,03 Kč
161,72 Kč Sleva 83,31 Kč

(161,72 Kč / ks)

S DPH 4-7 dnů

Barva slámově žlutá s odlesky zelené. Aroma je velice svěží s příjemnou ovocností a květinovými tóny. Chuť věrně následuje aroma, je svěží s dobrou kyselinkou a ovocnou dochutí po citrusech.

Spotřebitelské balení: 0,75 l
Klasifikace: DOC
Poloha: Vinice v kopcovitém terénu v nadmořských výškách mezi 150 – 300 metrů. Systém vedení révy Guyot. Půdy jsou bohaté zejména na jíl, vynikající podmínky pro kultivaci Verdicchia.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů od poloviny do konce září. Tradiční zpracování v nerezu při kontrolované teplotě. Dozrává v láhvi.
Gasto párování: Antipasti, grilovaná zelenina, seafood, pasta
Teplota servisu: 10-12°C

V italském regionu Marche, mezi mořem a Apeninami se rozvíjí jedna z nejkrásnějších kopcovitých krajin provincie Ancona – je to země prestižních vín, jako je Verdicchio dei Castelli di Jesi. Zde se se svými 35 akry vinic nachází vinařství CasalFarneto, kde se technologie, tradice a udržitelnost snoubí s výrobou špičkových vín. Ve stínu dubů Farnetto, podle kterých získalo vinařství svůj název, se tento statek může pochlubit pěstováním bílých a červených hroznů se zvláštním důrazem na organickou produkci. Vinařství bylo založeno v roce 1995 čtyřmi přáteli, kteří sdíleli stejnou vášeň pro místní bílá vína Verdicchio.Estetika a funkčnost jsou dokonalým spojením eko- architektury. CasaFarneto je jasným příkladem ekologicky udržitelného přístupu k přírodě a okolí. V ostrohu harmonických kopců Le Marche bylo vinařství, postavené převážně z kamene a dřeva, částečně postaveno pod zemí a prolíná se s architekturou krajiny a jejími barvami. V tomto smyslu architekt Nazzareno Petrini pracoval podle estetického kritéria, které by svými technologiemi výroby mohlo pozvednout krajinu i vinařství. Vinařství je například celé zakryto střešní zahradou osázenou vinnou révou, což umožňuje dvojí zážitek: příjemnou vizuální kontinuitu s krajinou a konstantní podzemní teplotu 18-20 °C, kde jsou umístěny sudy a nádrže. Uvnitř, v souladu s nízkým dopadem vinic na životní prostředí, se technologie snoubí s přírodními metodami zpracování, aby byla zajištěna čistota ve vínech a v ekosystému. Snaha CasalFarneto snížit dopad na ovzduší, vinice, půdu a životní prostředí mu dává definici „technologické farmy“ – místa, kde si lze představit budoucnost vinařství vycházející z tradice.