-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Fantini Farnese - Montepulciano d'Abruzzo Riserva OPI BIO 0,75 l
kód: 1814
751,41 Kč
S DPH
4-7 dnů
Velmi známé a oblíbené víno z odrůdy montepulciano. Temné rubínové barvy s purpurovými odlesky a intensivní vůní po borůvkách a sušeném ovoci. Chuť je plná však jemná se spoustou chuťových vjemů, od tónů ostružin přes ušlechtilé dřevo. Pozvolná dochuť je doprovázena nádechem marcipánu, je vyrovnaná s pevnou páteří. Vzhledem k obsahu alkoholu a tříslovin mistrovsky vyrovnané a harmonické víno.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Abruzzo. Hrozny pocházejí z oblasti Colonella. Vinice Cru s názvem OPI s vynikajícím podložím pro kultivaci révy, zejména pak odrůdy Montepulciano. Vinice se nachází v údolí Colline Teremane, které díky vysoké kvalitě hroznů získalo zařazení DOCG pro vína Montepulciano d´Abruzzo.
Vinifikace: Ruční sběr plně vyzrálých hroznů. Následuje jemné lisování a rmutace po dobu 25 dnů. Fermenatce a malolaktická fermentace probíhá v dubových sudech. Víno zraje v kombinaci dubových sudů, 50% ve velkých sudech ze slavonského dřeva a 50% v sudech Barrique z francouzského dubu “Séguin Moreau”. Délka celkového zrání v sudech je 24 měsíců.
Gasto párování: Grilovaná masa, pečená masa, steaky, zvěřina, masová ragú a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%
Poloha: Abruzzo. Hrozny pocházejí z oblasti Colonella. Vinice Cru s názvem OPI s vynikajícím podložím pro kultivaci révy, zejména pak odrůdy Montepulciano. Vinice se nachází v údolí Colline Teremane, které díky vysoké kvalitě hroznů získalo zařazení DOCG pro vína Montepulciano d´Abruzzo.
Vinifikace: Ruční sběr plně vyzrálých hroznů. Následuje jemné lisování a rmutace po dobu 25 dnů. Fermenatce a malolaktická fermentace probíhá v dubových sudech. Víno zraje v kombinaci dubových sudů, 50% ve velkých sudech ze slavonského dřeva a 50% v sudech Barrique z francouzského dubu “Séguin Moreau”. Délka celkového zrání v sudech je 24 měsíců.
Gasto párování: Grilovaná masa, pečená masa, steaky, zvěřina, masová ragú a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%