-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Donatella Cinelli Colombini - Cenerentola 0,75 l
kód: 43806
833,09 Kč
S DPH
4-7 dnů
Cenerentola je vínem inspirovaným pohádkou Popelka, což je také překlad jména. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Orcia, které se svými víny vždy bojuje se slavnějšími oblastmi (staršími sestrami) Chianti a Brunello. Odtud pochází inspirace pohádko Popelka. Víno rubínové barvy s aroma lesních plodů, třešní a višní spolu s tóny ušlechtilého dřeva a koření. V chuti je plné a opojné s jemnou kyselinkou a měkkým avšak bohatým a robustním taninem. Připomíná vyzrálé červené ovoce s nádechem koření a bylinek. Plné ovšem jemné a dlouhé v dochuti s elegancí hodné velkých vín.
Klasifikace: DOC
Poloha: Toskánsko, Trequanda, Fattoria del Colle. Nadmořská výška vinic: 400m.n.m.. Půdy bohaté na pískovec.Vinice zvaná Boschetto byla vysazena v letech 1999/2000 a produkuje se zde výhradně odrůda Foglia Tonda.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v průběhu října do malých bedýnek ( 20 kg ). Odstopkování a jemné lisování. Rmutace a fermentace v nerezových tancích přibližně 15 dnů. Víno zraje v dubových sudech Allier, Nevers a Troncais typu Barrique po dobu 12 měsíců. Produkce: 6500 lahví.
Gasto párování: Pečená a grilovaná masa, zvěřina, zvěřinové ragú a kořeněná jídla.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%
Poloha: Toskánsko, Trequanda, Fattoria del Colle. Nadmořská výška vinic: 400m.n.m.. Půdy bohaté na pískovec.Vinice zvaná Boschetto byla vysazena v letech 1999/2000 a produkuje se zde výhradně odrůda Foglia Tonda.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v průběhu října do malých bedýnek ( 20 kg ). Odstopkování a jemné lisování. Rmutace a fermentace v nerezových tancích přibližně 15 dnů. Víno zraje v dubových sudech Allier, Nevers a Troncais typu Barrique po dobu 12 měsíců. Produkce: 6500 lahví.
Gasto párování: Pečená a grilovaná masa, zvěřina, zvěřinové ragú a kořeněná jídla.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%