-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Chiarli - Vigneto Cialdini Lambrusco Grasparossa di Castelvetro 0,75 l
kód: 1987
359,37 Kč
S DPH
4-7 dnů
Červené perlivé víno z odrůdy Lambrusco Grasparossa, pocházející z vinic jenž byly majetkem generála Enrica Cialdiniho, jednoho z vůdců italských vojsk během sjednocení Itálie.Víno v jemně purpurové barvě s elegantním perlením. Na vůni bohatě ovocné, s tóny lesního ovoce a čerstvých plodů. Na chuť suché, lehké a osvěžující, s dlouhou a podmanivou dochutí. Překvapivé víno v celé době svého projevu. jedno z nejvyhlášenějších vín odrůdy Lambrusco, nejen v Itálii.
Klasifikace: DOC
Poloha: Emilia Romagna Jihovýchodní část pohoří u vesnice Castelvetro – nejznámější lokalita pro kultivaci odrůdy Lambrusco Grasparossa.
Vinifikace: Ruční sběr a přísná selekce hroznů, velmi jemné lisování (pris de mousse) Kontrolované kvašení v nerezových tancích při teplotě 18°C. Prokvašeno do sucha. Celý proces výroby probíhá bez přístupu vzduchu. Tímto procesem dosáhneme intenzivnějšího, přesto jemného perlení po velmi dlouhou dobu.
Gasto párování: pasta, antipasti na bázi salámů, tradiční kuchyně z Emilia Romagna, bistecca con balsamico
Teplota servisu: 14-16°C
Obsah alkoholu: 11%
Poloha: Emilia Romagna Jihovýchodní část pohoří u vesnice Castelvetro – nejznámější lokalita pro kultivaci odrůdy Lambrusco Grasparossa.
Vinifikace: Ruční sběr a přísná selekce hroznů, velmi jemné lisování (pris de mousse) Kontrolované kvašení v nerezových tancích při teplotě 18°C. Prokvašeno do sucha. Celý proces výroby probíhá bez přístupu vzduchu. Tímto procesem dosáhneme intenzivnějšího, přesto jemného perlení po velmi dlouhou dobu.
Gasto párování: pasta, antipasti na bázi salámů, tradiční kuchyně z Emilia Romagna, bistecca con balsamico
Teplota servisu: 14-16°C
Obsah alkoholu: 11%