Domini Veneti - Valpolicella Ripasso Classico Superiore Vigneti di Torbe 0,75 l
kód: 1815

506,39 Kč
S DPH 4-7 dnů

Červené víno připravované harmonickou kombinací tří regionálních odrůd kopců Torbe, v srdci Valpolicella. Výjimečné víno nejen svým výrazem, ale i náročným procesem jeho produkce. Bohatá vůně s jemnými náznaky příchuti černých třešní a čerešňového dřeva, které jsou zdokonaleny návyky čokolády a kakaových bobů s teplým povrchem. Díky sekundární fermentaci známé jako Ripasso získává sekundární fermentace plnější tělo a celkovou hladkost.

Klasifikace: DOC
Poloha: Vinice se nacházejí na kopcích v okolí městečka Negrar v srdci zóny Valpolicella Classico. Vesměs jihovýchodní expozice v nadmořských výškách od 300 – 420 m nad mořem. Půdy jsou různé s příměsí jílů.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v polovině října. Hrozny jsou odstopkovány a lisovány pneumatickým lisem. Fermentace probíhá při 25 – 28 stupních C. Macerace 12 dní s automatickým promícháváním, které probíhá třikrát za den po dobu 20 minut. Do února zrání v nerezu. Následně se přidají slukpy z Amarone pro druhou fermentaci. Druhá macerace po dobu 15 dní s ručním promícháváním matolinového klobouku. Dále probíhá kompletní malolaktická fermentace. Víno se na konci května přečerpá do sudů, kde zraje 24 měsíců. Před prodejem zraje dalších 6 měsíců v láhvi.
Gasto párování: Kachna, ragú, pasta, risotto, červená masa a zvěřina.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%