-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Ritterhof - Lagrein Latus 0,75 l
kód: 36957
637,07 Kč
S DPH
4-7 dnů
Červené víno stejnojmenné odrůdy - Lagrein původem Jižního Tyrolska, území bývalého Rakouska Uherska. Jedna z tradičních , v minulém století téměř zapomenutých odrůd, jenž si opět získává stále větší oblibu jaké se těšila u dvora v dobách monarchie. Plné a hřejivé víno s hlubokou barvou a intenzivním aroma lesních plodů. Chuť je vyvážená se stopami čokolády, vanilky, ušlechtilého dřeva, tmavého ovoce a tabáku. Pevná kostra se snoubí s plným tělem, tříslovinou a odrůdovou jemností. Celý koncert chutí uzavírá pozvolný sametový dozvuk marcipánu.
Klasifikace: DOC
Poloha: Jižní Tyrolsko, nedaleko městečka Termeno. Vinice ve vysokých nadmořských výškách. Vinice bohaté na minerály, vesměs kamenité podloží. Nejlepší polohy na stráních v Gries, Auer a Bozen. Vedení révy systémem Guyot 70% a Pergola 30%. Vynikající expozice a výhřevnost půdy, hrozny dosahují extraktu více než 33g.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů na konci září. Vysoká redukce sklizně. Rmutace hroznů několik dní. Fermentace probíhá ve velkých dřevěných sudech. Stejně tak i zrání po dobu 12 měsíců.
Gasto párování: Výrazné omáčky, pečená masa, vyzrálé sýry a zvěřina
Teplota servisu: 12-14°C
Obsah alkoholu: 13%
Poloha: Jižní Tyrolsko, nedaleko městečka Termeno. Vinice ve vysokých nadmořských výškách. Vinice bohaté na minerály, vesměs kamenité podloží. Nejlepší polohy na stráních v Gries, Auer a Bozen. Vedení révy systémem Guyot 70% a Pergola 30%. Vynikající expozice a výhřevnost půdy, hrozny dosahují extraktu více než 33g.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů na konci září. Vysoká redukce sklizně. Rmutace hroznů několik dní. Fermentace probíhá ve velkých dřevěných sudech. Stejně tak i zrání po dobu 12 měsíců.
Gasto párování: Výrazné omáčky, pečená masa, vyzrálé sýry a zvěřina
Teplota servisu: 12-14°C
Obsah alkoholu: 13%