Ritterhof - Lagrein Latus 0,75 l
kód: 36957

637,07 Kč
S DPH 4-7 dnů

Červené víno stejnojmenné odrůdy - Lagrein původem Jižního Tyrolska, území bývalého Rakouska Uherska. Jedna z tradičních , v minulém století téměř zapomenutých odrůd, jenž si opět získává stále větší oblibu jaké se těšila u dvora v dobách monarchie. Plné a hřejivé víno s hlubokou barvou a intenzivním aroma lesních plodů. Chuť je vyvážená se stopami čokolády, vanilky, ušlechtilého dřeva, tmavého ovoce a tabáku. Pevná kostra se snoubí s plným tělem, tříslovinou a odrůdovou jemností. Celý koncert chutí uzavírá pozvolný sametový dozvuk marcipánu.

Klasifikace: DOC
Poloha: Jižní Tyrolsko, nedaleko městečka Termeno. Vinice ve vysokých nadmořských výškách. Vinice bohaté na minerály, vesměs kamenité podloží. Nejlepší polohy na stráních v Gries, Auer a Bozen. Vedení révy systémem Guyot 70% a Pergola 30%. Vynikající expozice a výhřevnost půdy, hrozny dosahují extraktu více než 33g.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů na konci září. Vysoká redukce sklizně. Rmutace hroznů několik dní. Fermentace probíhá ve velkých dřevěných sudech. Stejně tak i zrání po dobu 12 měsíců.
Gasto párování: Výrazné omáčky, pečená masa, vyzrálé sýry a zvěřina
Teplota servisu: 12-14°C
Obsah alkoholu: 13%