-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Astoria - Prosecco di Valdobbiadene Superiore Millesimato 0,75 l
kód: 43277
449,21 Kč
S DPH
4-7 dnů
Bílé šumivé víno z odrůdy Prosecco z historických vinic v okolí vesničky Valdobbiadene s intensivním podmanivým perlením. Na vůni, stejně tak i chuti dominují elegantní tóny melounu a broskví s velmi jemným náznakem kvasnic, typických pro toto víno. Je velmi elegantní s krémovým saténově jemným perlením, které při nalití vytváří charakteristický mousse.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Veneto Valdobbiadene kopcovitý terén 150 m/nm. vinice Costa del Sol jsou orientovány na východ a západ . 3000/4000 kg révy na Ha. Keře mají průměrné stáří 8 let. Průměrná produkce činí ¾ Kg na keř. systém vedení SYLVOZ.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v září, poté jemné lisování a dekantace moštu. Kvasný proces je prováděn v nerezových tancích při nízké teplotě 16° díky které jsou zachovány aromatické látky. Před ukončením kvasného procesu na původních kvasinkách je mladé víno stočeno do lahví, stále ještě s vysokým obsahem cukru. Zde je pak kvasný proces dokončen bez přerušení fermentace. Běžná délka kvašení je cca 25 dnů. Poté víno odpočívá na lahvi několik týdnů
Gasto párování: Aperitiv a ryby.
Teplota servisu: 5-6°C
Obsah alkoholu: 11,5%
Poloha: Veneto Valdobbiadene kopcovitý terén 150 m/nm. vinice Costa del Sol jsou orientovány na východ a západ . 3000/4000 kg révy na Ha. Keře mají průměrné stáří 8 let. Průměrná produkce činí ¾ Kg na keř. systém vedení SYLVOZ.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v září, poté jemné lisování a dekantace moštu. Kvasný proces je prováděn v nerezových tancích při nízké teplotě 16° díky které jsou zachovány aromatické látky. Před ukončením kvasného procesu na původních kvasinkách je mladé víno stočeno do lahví, stále ještě s vysokým obsahem cukru. Zde je pak kvasný proces dokončen bez přerušení fermentace. Běžná délka kvašení je cca 25 dnů. Poté víno odpočívá na lahvi několik týdnů
Gasto párování: Aperitiv a ryby.
Teplota servisu: 5-6°C
Obsah alkoholu: 11,5%