Astoria - Prosecco di Valdobbiadene Superiore Millesimato

Astoria - Prosecco di Valdobbiadene Superiore Millesimato 0,75 l
kód: 43277

449,21 Kč
S DPH 4-7 dnů

Bílé šumivé víno z odrůdy Prosecco z historických vinic v okolí vesničky Valdobbiadene s intensivním podmanivým perlením. Na vůni, stejně tak i chuti dominují elegantní tóny melounu a broskví s velmi jemným náznakem kvasnic, typických pro toto víno. Je velmi elegantní s krémovým saténově jemným perlením, které při nalití vytváří charakteristický mousse.

Klasifikace: DOCG
Poloha: Veneto Valdobbiadene kopcovitý terén 150 m/nm. vinice Costa del Sol jsou orientovány na východ a západ . 3000/4000 kg révy na Ha. Keře mají průměrné stáří 8 let. Průměrná produkce činí ¾ Kg na keř. systém vedení SYLVOZ.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v září, poté jemné lisování a dekantace moštu. Kvasný proces je prováděn v nerezových tancích při nízké teplotě 16° díky které jsou zachovány aromatické látky. Před ukončením kvasného procesu na původních kvasinkách je mladé víno stočeno do lahví, stále ještě s vysokým obsahem cukru. Zde je pak kvasný proces dokončen bez přerušení fermentace. Běžná délka kvašení je cca 25 dnů. Poté víno odpočívá na lahvi několik týdnů
Gasto párování: Aperitiv a ryby.
Teplota servisu: 5-6°C
Obsah alkoholu: 11,5%