Astoria - Gaggiandre Prosecco Treviso BIO 0,75 l
kód: 44208

343,04 Kč
S DPH 4-7 dnů

Bílé šumivé víno odrůdy Glera z certifikované organické produkce s velmi elegantní a perzistentní perlivostí. Na vůni velmi bohaté na ovoce, zejména broskve a meruňky. V chuti osvěžující a plné života. Velmi příjemné víno pro všechny příležitosti s velmi jemným a hebkým perlením.

Klasifikace: DOC
Poloha: Veneto Val de Brun terén 150 m/nm. vinice jsou orientovány na východ a západ. 3500kg révy na Ha. Keře mají průměrné stáří 15 let. Průměrná produkce činí ¾ Kg na keř. systém vedení SYLVOZ. Vinice je vedena výhradně v rámci organické produkce.
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sklízeny na konci září. Následuje jemné lisování, fermentace při 18°C v nerezových tancích pomocí selektovaných kvasinek speciálně určených pro produkci organických vín. Základní víno lehce zraje s jemnými kvasnicemi po dobu jednoho měsíce. Poté se filtruje a umisťuje do tlakových tanků, kde dochází k druhotné fermentaci. Ta probíhá při 18°C opět pomocí selektovaných kvasinek. Druhotná fermentace probíhá 15 – 20 dní. Poté víno dozrává 10 dní na lehkých kalech.
Gasto párování: Vhodné k jakékoliv příležitosti.
Teplota servisu: 5-6°C
Obsah alkoholu: 11%