Roncaglia

Roncaglia je malá vesnička nedaleko města Pesaro. Roncaglia je bílé víno produkované z lokální mikroodrůdy Albanella. Aby vynikl charakter odrůdy, vinifikace je vždy jen v nerezových tancích. Víno má zelenkavou barvu se zlatým odleskem. Aroma je minerální a čerstvé s tóny citrusů. V chuti je žívé a energické s minerálním charakterem a svěží chutí.

Vinařství: Fattoria Mancini
Oblast: Marche
Odrůdové složení: Albanella
Klasifikace: DOC
Poloha: Kopce Roncaglia - přírodní park Mount San Bartolo - okres Pesaro Vzdálenost od pobřeží: 1,5 km Nadmořská výška: 100 / 150m nad mořem Půdy: hluboká, vysoce písčitá složka, vápenatá.
Gastro párování: ryby, plody moře
Teplota servisu: 6-8°C
Velikost lahve: 0,75 l

Vinifikace
: Hrozny byly sklizeny ručně do 15kg košů. Koše se poté umisťují do mobilního chladícího sklepa a poté se sklizeň převáží do fermentačního sklepa. Hrozny je chladí i v noci a lisují se až druhý den při teplotě 9°C. Hrozny se lisují vcelku. Lisování probíhá do 55% váhy. Mošt se dále nechá v chladu na 24 hodin. Poté nastává kontrolovaná fermentace při 18°C. Malolaktická fermentace se neuplatňuje. Víno zraje 4 měsíce na kvasnicích.
Kontaktujte nás