Prosecco di Valdobbiadene Superiore 52

Suché Prosecco nejvyšší kvality. Vyrábí se přísnou selekcí nejkvalitnějších hroznů Prosecco z 52 historických parcel v srdci vesničky Valdobbiadene DOCG. Jemné aroma evokuje tóny zelených jablíček a bílých broskví. Stopa minerality prohlubuje jeho svěžest. V chuti mimořádně jemná perlička jemná, hladivá s tóny ovoce a minerálů. Velice uhlazené a elegantní s příjemnou svěžestí a kyselinkou.

„52“ je nejen ročníkem, kdy Santa Margherita začala vinifikovat šumivá vína, ale i počet parcel v historické části Valdobbiadene, ze kterých se sbírají nejlepší hrozny pro výrobu tohoto Prosecca, které je symbolem dlouholeté kvality vinařství Santa Margherita.

Vinařství: Santa Margherita
Oblast: Veneto
Odrůdové složení: Glera
Klasifikace: DOCG
Poloha: Valdobbiadene, původní zóna pro kultivaci Prosecca. Vinice v nadmořské výšce mezi 300 – 500m.n.m.. Podloží glaciálního původu. Systém vedení révy: Sylvoz. Hustota výsadby: 1800 – 3500 keřů/ha.
Gastro párování: aperitiv, předkrmy na bázi ryb
Teplota servisu: 8-10°C
Velikost lahve: 0,75 l, 1,5 l

Vinifikace
: Ruční sběr hroznů v druhé polovině září. Jemné lisování, fermentace v nerezových tancích cca 15 dní při teplotě 18°C. Bez malolaktické fermentace. Druhotné kvašení metodou Charmat. Zrání v tlakových tancích minimálně 1 měsíc při kontrolované teplotě 8 – 10°C.
Kontaktujte nás