Focara

Pinot Noir krásné rubínové barvy s odlesky cihly. Aroma je ovocné s nádechem bylin a minerality. V chuti opojné a plné s dobrou kyselinou a středním taninem. Je dlouhé a robustní avšak elegantní s nádechem bobulového ovoce, koření a bylin.

Vinařství: Fattoria Mancini
Oblast: Marche
Odrůdové složení: Pinot Noir
Klasifikace: Colli Pesaresi DOC
Poloha: Různé polohy v rámci Focara poblíž vesnice Fiorenzuola di Focara, v přírodním parku Mount San Bartolo, okres Pesaro. Vzdálenost od pobřeží: 100 - 500 m. Nadmořská výška: 100 - 150 m nad mořem. Půdy: hluboká, vysoce písčitá složka, vápenatá.
Gastro párování: Telecí, holoubě, lehčí úpravy masa, syrové maso.
Teplota servisu: 14-16°C
Velikost lahve: 0,75 l

Vinifikace
: Sklizeň v období: konec srpna - začátek září. Metoda: ručně sklizená do košů o hmotnosti 15 kg. Koše byly ihned umístěny do mobilního chladicího sklepa ve vinici a ochlazeny. Přeprava: v koších - v mobilním chladicím sklepě s nezávislým motorem. Chladící sklep byl každé ráno přepravován na vinici a umožnil ochlazování hroznů, jakmile byly sklizeny. Sklep se pak večer vrátil do vinařství a pokračoval v chladícím procesu v noci. Hrozny byly následující ráno zničeny při teplotě kolem 9 ° C. 100% odstopkováno při teplotě kolem 9 ° C. Studená macerace byla prováděna po dobu asi 7 dnů. Fermentace proběhla v tanku s kombinací delestage, přečerpávání po dobu 15 dnů. Fermentace byla teplotně řízena (max. 30 ° C). Kompletní malolaktická fermentace byla provedena v sudu. Zrání 12 měsíců v sudu na kalech, s měsíčním mícháním kalů. Francouzské dubové sudy o objemu 228 L (různé stáří sudů).
Kontaktujte nás