Brunello di Montalcino

Jedno z největších vín Itálie produkované čistě z klasické tradiční odrůdy Sangiovese na malém kousku země v okolí městečka Montalcino. Barva vína je rubínová a zráním přechází do cihlové. Omamné aroma připomíná nejrůznější tóny bobulového ovoce, ušlechtilého dřeva, kůže, cedru, tabáku a Toskánských bylinek. V chuti je plné, strukturované s pevnou tříslovinou. Je dlouhé až nekončící a sametově vyvážené.

Vinařství: Donatella Cinelli Colombini
Oblast: Toscana
Odrůdové složení: Sangiovese Grosso
Klasifikace: DOCG
Poloha: Toskánsko, Montalcino, Casato Prime Donne.
Gastro párování: zvěřina, steaky, pečená a grilovaná masa
Teplota servisu: 16-18°C
Velikost lahve: 0,75 l

Vinifikace
: Ruční sběr hroznů od poloviny do konce září, do malých bedýnek ( 20 kg ). Tradiční dlouhá rmutace, fermentace v nerezových tancích, 14 dní. Přelévání a promíchávání matolinového klobouku. Víno zraje první rok v dubových sudech Barrique a následně v Tonneaux. Následuje zrání ve 40 hl sudech.
Kontaktujte nás