- VELKOOBCHOD
-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Vína
- Alkohol
- ZNAČKY
- Kontakt

Mozzarella bufala Campana D.O.P 125 g
kód: 1080
Mozzarella s ochranným označením D.O.P se smí vyrábět výhradně z plnotučného syrového nebo pasterovaného buvolího mléka, pocházející z Campana. Název mozzarella je odvozen od výrazu "mozzare", který označuje hnětení v ruce do požadovaného tvaru. Po hnětení se naloží do solného roztoku. Obsah tuku v sušině: 52%. Struktura sýra mozzarella je měkká a lehce pružná, nikoli však tuhá. Sýr je svěží a jemný. Čím čerstvější mozzarella je, tím je lahodnější. Mozzarella je nejvhodnější do salátů. Vhodným vínem je svěží, hutné bílé víno např. Falanghina.
Název italsky: Mozzarella bufala
Spotřebitelské balení: 125 g
Složení:
Čerstvé bůvolí mléko, syřidlo, sůl a syrovátka.
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota na 100 g 1174 kj / 284 kcal
Tuky (g): 25 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 17,6 Sacharidy (g): 0,5, z toho Cukry (g): 0,1 Polyalkoholy (g): 0 Škroby (g): 0 Vláknina (g): 0, Bílkoviny (g): 14,2 Vitamíny (g): 0 Minerální látky (g): 0 Sůl (g): 0,9.
Alergeny:
Mléko.

Mozzarella s ochranným označením D.O.P se smí vyrábět výhradně z plnotučného syrového nebo pasterovaného buvolího mléka, pocházející z Campana. Název mozzarella je odvozen od výrazu "mozzare", který označuje hnětení v ruce do požadovaného tvaru. Po hnětení se naloží do solného roztoku. Obsah tuku v sušině: 52%. Struktura sýra mozzarella je měkká a lehce pružná, nikoli však tuhá. Sýr je svěží a jemný. Čím čerstvější mozzarella je, tím je lahodnější. Mozzarella je nejvhodnější do salátů. Vhodným vínem je svěží, hutné bílé víno např. Falanghina.