Ca´del Bosco - Cuvée Prestige 0,75 l
kód: 42244

1 094,45 Kč
S DPH 4-7 dnů

Bílé šumivé víno pocházející z oblasti Franciacorta vyráběné druhotným kvašením v láhvi, označovaným jako Metodo Clasicco, tedy stejnou metodou jaká je používána při výrobě vín v oblasti Champagne. Jiskrné víno s velmi jemnou elegantní perličkou a intensivním aroma exotického ovoce. Na chuti sametově jemné s pikantní kyselinkou a ovocnou osvěžující chutí.

Klasifikace: Franciacorta DOCG
Poloha: Hrozny pocházejí ze severní části Itálie, Lombardia. Jedná se o vinohrady s průměrným stářím 27 let. Výsadba je v aglomeraci vesnice Erbusco, Cazzago San Martino, Passirano, Corte Franca a Iseo.
Vinifikace: Ruční sběr do přepravek o obsahu max. 17 kilogramů. Základní vína jsou vinifikována odděleně v nerezových tancích. Veškeré kvašení je teplotně kontrolováno. Nasledně vína podle polohy sběru zrají cca 8 měsíců v tancích. Následně dochází ke z celení nejlepších ročníků aby byla zachována konzistentní kvalita. Druhotné kvašení probíhá v láhvi. Dále probíhá zrání na kvasnicích po dobu 28 měsíců. Degorsage mezi Dubnem a Červencem.
Gasto párování: Aperitiv, slavnostní víno, plody moře a ústřice.
Teplota servisu: 6-8°C
Obsah alkoholu: 12,5%