Vigneti del Vulture - Piano del Cerro Aglianico del Vulture 0,75 l
kód: 42902

620,73 Kč
S DPH 4-7 dnů

Tradiční plné červené víno odrůdy Aglianico z historické zóny Vulture, z nejlepších vinic. Barva je velmi výrazná, temná, rubínová. Buket vína je ohromující, plný s tóny bobulového ovoce, černých třešní, tabáku, černého rybízu a morušovníku. Následuje lehký dotek vanilky a černého pepře. Chuť vína je velmi bohatá, teplá s dobrou strukturou taninů. Velmi persistentní s nádechem ušlechtilého balsamického octa v do chuti. Dlouhé a plné až nekončící víno s vynikajícím potenciálem k archivaci.

Klasifikace: DOC
Poloha: Jižní Itálie, oblast Basilicata. Vinice v oblasti sopky Vulture. Vulkanické podloží, bohaté na minerální látky. Vinice jsou situovány ve vysokých nadmořských výškách, 650 m.n.m., průměrné stáří keřů je mezi 30. a 40. lety. Výnosy nepřesahují 6t/ha. Sklizeň probíhá třetí týden v říjnu.
Vinifikace: Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, Fermentace v dubových sudech z francouzského dřeva po dobu 5 – 6 měsíců. Dále je školeno v sudech barrique 15 měsíců, dále dozrává rok v láhvi.
Gasto párování: Jehněčí maso, grilovaná masa, steaky, zvěřina a silná masová ragú.
Teplota servisu: 16-18°C