Pecorino s krátkou dobou zrání. Zvenčí má vroubkovanou, mírně zlatou kůru. Těsto je polotuhé, slámově žluté barvy s rafinovanou vůní. Sýr se výborně kombinuje se sušeným ovocem a s citrusovým medem. Může být podáván s lehkým bílým vínem. Doba zrání : 30-60 dní.
Rodinná společnost Petrucci s.r.o se věnuje zpracování mléka více než 50 let. Mlékárna se nachází v národním parku Gran Sasso blízko městečka Amatrice v provincii Rieti. Produkují zde vynikající sýry pecorina z ovčího mléka podle starých receptur s respektem k nejnovějším sanitárním a hygienickým předpisům. V nabídce najdete také sýry z kravského a kozího mléka v různých stupních vyzrálosti.
Energetická hodnota na 100g 00 kj / 398kcal
Tuky (g): 27,60 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 17,93 Sacharidy (g): 5,64
z toho Cukry (g): 5,0 Polyalkoholy (g): 0 Škroby (g): 0 Vláknina (g): 0
Bílkoviny (g): 24,77 Vitamíny (g): 0 Minerální látky (g): 0 Sůl (g): 1,28