Sangiovese Terre Degli Osci - Di Majo Norante
kód: 46017

302,20 Kč
S DPH 4-7 dnů

Vyrobeno ze 100% Sangiovese vypěstovaného na vinicích Ramitello a Martarosa. Barva vína je jasně červená. Třešňové aroma s nuancemi středomořských bylin a kůže. Na patře je toto víno suché a jemné s hladkými tříslovinami. Je bohaté a dlouhé.

Spotřebitelské balení: 0,75 l
Klasifikace: IGT
Poloha: Molise, Martarosa - Ramitello vinice cca 50 - 100 mnm. Stáří vinice 20 let. Vinice bohaté na vápenec a jíl.
Vinifikace: Ruční sběr v říjnu. Macerace se slupkami přibližně měsíc. Kompletní malolaktcká fermentace. 6 měsíců zrání v nerezu a velkých dubových sudech. Další zrání v láhvi 3 měsíce.
Gasto párování: Masové ragú, vyzrálé sýry, zvěřina
Teplota servisu: 16-18°C

V Di Majo Norante je šlechtická rodina, která je spjata s kultivací vína již od 18. století. Hlavním cílem je produkce kvalitních vín z lokálních odrůd. Vinařství Di Majo Norante se nachází na usedlosti Markýze Norante ze Santa Cristina v jihoitalském regionu Molise podél Jadranského moře. Molise je nejméně proslaveným regionem celé Itálie. Jedná se o malý kousek země mezi regiony Puglia a Abruzzo. I přes to se Molise z historického hlediska řadí mezi velmi významné regiony. O kultivaci vína zde zde hovoří již v letech 500 p.n.l., kdy byl region osídle předřímanskými civilizacemi Sanniti a Osci. Réva zde má ideální podmínky. Tvoří je především vynikající půdní složení, Apeniny a Jardanské moře. O tom ostatně svědčí i zařazení dvou oblastí do apelačního systému DOC. Jsou to Biferno DOC, pojmenováno podle největší řeky Molise, a údolí mezi Jadranem a Apeninami, Pentro di Isernia DOC. Na usedlosti rodiny Norante se pečlivě věnují kultivaci révy již od 18. století. O tom svědčí rozsáhlé sklepy, které dodnes slouží ke zrání vín. Inovace přišla ovšem až v 60. letech 20. století. Přesněji v roce 1968, kdy Luigi Di Majo postavil zcela novou moderní cantinu, kterou nazval Di Majo Norante. Také stávající vinohrady byly rozšířeny i do oblasti Ramitello, kde se réva těší vynikající expozici. Současný majitel Alessio Di Majo pracuje ve svých sklepích bok po boku s excelentním enologem Riccardem Cotarella, aby byla zajištěna co možná nejvyšší konzistentní kvalita vín Di Majo Norante.