-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Mesa - Carignano del Sulcis Riserva Docio Buio Buio DOC 0,75 l
kód: 45534
800,42 Kč
S DPH
4-7 dnů
Carignano intenzivní rubínově červené barvy. Aroma je velmi bohaté s tóny středomořských bylin, zralého bobulového ovoce a orientálního koření. V chuti je bohaté, plné, uspokojující. Má hedvábnou přesto plnou dochuť s tříslovinou a tóny ovoce a bylin.
Klasifikace: DOC
Poloha: Oblast Sulcis na jihozápadě Sardinie. Půda se skládá z typické vápencové drti a červeného jílu kombinovaného s relativně stmelenými eolickými písky. Půda je hlinito-písková, dobře strukturovaná a úrodná, bohatá na vápník a mikroživiny, takže se i přes vysoký obsah křemičitého písku velmi dobře hodí pro vinařství.
Vinifikace: Sběr hroznů koncem září až začátkem října. Hrozny jsou pouze odstopkované, macerace během fermentace se prodlužuje na 18 - 20 dní při zachování konstantní teploty mezi 24 a 28 °C. Víno zraje částečně ve dřevě (2.-3. použití). tonneaux nebo barrique 12 měsíců a částečně v nerezu. Z celení do betonu po dobu minimálně 6 měsíců následuje dozrávání v láhvi nejméně 6 měsíců.
Gasto párování: Zvěřina, jehněčí maso a zralé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Poloha: Oblast Sulcis na jihozápadě Sardinie. Půda se skládá z typické vápencové drti a červeného jílu kombinovaného s relativně stmelenými eolickými písky. Půda je hlinito-písková, dobře strukturovaná a úrodná, bohatá na vápník a mikroživiny, takže se i přes vysoký obsah křemičitého písku velmi dobře hodí pro vinařství.
Vinifikace: Sběr hroznů koncem září až začátkem října. Hrozny jsou pouze odstopkované, macerace během fermentace se prodlužuje na 18 - 20 dní při zachování konstantní teploty mezi 24 a 28 °C. Víno zraje částečně ve dřevě (2.-3. použití). tonneaux nebo barrique 12 měsíců a částečně v nerezu. Z celení do betonu po dobu minimálně 6 měsíců následuje dozrávání v láhvi nejméně 6 měsíců.
Gasto párování: Zvěřina, jehněčí maso a zralé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C