-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Tenuta Tascante - Ghiaia Nera DOC vol.13,5 % 0,75 l
kód: 45580
506,39 Kč
S DPH
4-7 dnů
Bílé víno z odrůdy Carricante, která je jednou z nejzajímavějších z hlediska různorodosti charakteru. Díky vulkanické půdě vyniká vysokou mineralitou a svěží živou kyselinou. Dokonale odráží místo původu.
Klasifikace: Etna DOC
Poloha: Sicílie, Etna. Severní stěny sopky Etny, z poloh contrada Feudo (Castiglione di Sicilia) a contrada Salice, Catani. Průměrná nadmořská výška 600 metrů n. m. Expozice severní. Terasovité vinice s vulkanickým podložím. Vedení Espalier. Historicky se jedná o jednu z nejvíce vhodných vinic pro pěstování odrůdy Carricante, která dává vysokou mineralitu a svěží kyselinku.
Vinifikace: Ruční sklizeň hroznů. Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě 16-18°C po dobru 12 dnů. Malolaktická fermentace se neuplatňuje. Víno dále zraje 4 měsíce v nerezových tancích na kvasných kalech.
Gasto párování: Mořské ryby, plody moře, mušle, pasta s plody moře, seviche.
Teplota servisu: 16 - 18°C
Poloha: Sicílie, Etna. Severní stěny sopky Etny, z poloh contrada Feudo (Castiglione di Sicilia) a contrada Salice, Catani. Průměrná nadmořská výška 600 metrů n. m. Expozice severní. Terasovité vinice s vulkanickým podložím. Vedení Espalier. Historicky se jedná o jednu z nejvíce vhodných vinic pro pěstování odrůdy Carricante, která dává vysokou mineralitu a svěží kyselinku.
Vinifikace: Ruční sklizeň hroznů. Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě 16-18°C po dobru 12 dnů. Malolaktická fermentace se neuplatňuje. Víno dále zraje 4 měsíce v nerezových tancích na kvasných kalech.
Gasto párování: Mořské ryby, plody moře, mušle, pasta s plody moře, seviche.
Teplota servisu: 16 - 18°C