-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Bertani - Amarone Valpantena DOCG 2018 0,75 l
kód: 44794
1 078,11 Kč
S DPH
4-7 dnů
Plné a bohaté víno intenzivní červené barvy s odlesky fialové. Aroma je velmi intenzivní po vyzrálých černých třešních a višních, lesního ovoce a sladkého koření s nádechem ušlechtilého dřeva. V chuti je velmi plné s bohatou tříslovinou. Je mocné a velmi dlouhé v chuti s tóny vyzrálého ovoce a dřeva. Elegantní a mocné meditativní víno.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Severně od Verony, vinice v kopcích údolí Valpantena, jediné CRU zóny v rámci vín Valpolicella. Půdy jsou vápenaté s obsahem jílu a velkým podílem železa. Hustota výsadby je 5000 keřů/hektar.
Vinifikace: Sklizeň se provádí ručně v polovině září. Nejlepší hrozny se umisťují do tzv. fruttaio, tedy sušících místností, kde se hrozny minimálně 120dní suší. Fermentace je v nerezových nádobách při konečné teplotě 22°C. Zrání probíhá ve slavonských dubech 25hl a malých sudech barrique po dobu 30 měsíců.
Gasto párování: Vyzrálé sýry, výrazné omáčky, dušená masa a zvěřina.
Teplota servisu: 16-18°C
Poloha: Severně od Verony, vinice v kopcích údolí Valpantena, jediné CRU zóny v rámci vín Valpolicella. Půdy jsou vápenaté s obsahem jílu a velkým podílem železa. Hustota výsadby je 5000 keřů/hektar.
Vinifikace: Sklizeň se provádí ručně v polovině září. Nejlepší hrozny se umisťují do tzv. fruttaio, tedy sušících místností, kde se hrozny minimálně 120dní suší. Fermentace je v nerezových nádobách při konečné teplotě 22°C. Zrání probíhá ve slavonských dubech 25hl a malých sudech barrique po dobu 30 měsíců.
Gasto párování: Vyzrálé sýry, výrazné omáčky, dušená masa a zvěřina.
Teplota servisu: 16-18°C