Grandaroma 1 kg
kód: 43141

1 013,04 Kč
S DPH 4-7 dnů

Jednotlivé druhy kávy Arabica jsou praženy podle druhu každá zvlášť v oddělených bubnech a po 15 až 18 minutách pražení se směs kávy smíchá a vytvoří tak jedinečnou kávu s neopakovatelnou chutí. Výsledkem je středně silná, velmi krémová, plná chuť espressa,  s typickým středomořským stylem. Velmi návyková káva se svou specifickou chutí je přímo stvořená pro zvláštní události. Mezi italskými kávami, patří k těm nejkvalitnějším. Ideálním využitím kávy Special Coffee Gran Crema jsou krátká espressa. Je vhodná na cappuccino s plnou chutí, Latté Macchiato i jako ranní káva.

Název česky: Zrnková káva
Název italsky: Grandaroma
Spotřebitelské balení: 1 kg

Složení:

60% Arabica, 40% Robusta

Arabika je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabika je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u Robusty a během pražení jsou velmi citlivá na teplotu.

Robusta je keř či strom, který dosahuje výšky zhruba 15 m a pěstuje se v nadmořské výšce kolem 900 metrů. Je oproti Arabice odolnější vůči nemocem, avšak citlivější na chlad. Kávová zrna jsou menší a horší kvality než u Arabiky a zároveň obsahují třikrát více kofeinu než Arabika a také méně kyselin, což kávě dovoluje vytvářet bohatou pěnu. Robusta je typická zemitou, drsnější chutí, nepříliš výrazným aroma a tmavší barvou. Tento druh kávy je ideální do směsí.