Fattoria Mancini - Sangiovese 0,75 l
kód: 45327

359,37 Kč
S DPH 4-7 dnů

Sangiovese je nejtradičnější červené víno z provincie Pesaro. Fattoria Mancini pěstuje tuto odrůdu na pobřežních kopcích přírodního parku San Bartolo, kde získává charakteristické vlastnosti typické pro tuto odrůdu, ale liší se od teplejších tónů, které má dále na jihu ve zbytku Marche nebo v sousední oblasti Romagna. Chladné mikroklima a písčitá půda této oblasti pomáhají produkovat dobře strukturované víno s čerstvostí a elegancí. Víno má temnější rubínovou barvu. Aroma je bohaté na bobulové ovoce, švestky a povidla s nádechem sladkého koření. V chuti je dobře strukturované s delší perzistencí a svěží kyselinkou.

Klasifikace: DOC
Poloha: Různé polohy v rámci Focara poblíž vesnice Fiorenzuola di Focara, v přírodním parku Mount San Bartolo, okres Pesaro. Vzdálenost od pobřeží: 100 - 500 m. Nadmořská výška: 100 - 170 m nad mořem. Půdy: hluboká, vysoce písčitá složka, vápenatá.
Vinifikace: Sklizeň v období: září. Metoda: ručně sklizená do košů o hmotnosti 15 kg. Koše byly ihned umístěny do mobilního chladicího sklepa ve vinici a ochlazeny. Přeprava: v koších - v mobilním chladicím sklepě s nezávislým motorem. Chladící sklep byl každé ráno přepravován na vinici a umožnil ochlazování hroznů, jakmile byly sklizeny. Sklep se pak večer vrátil do vinařství a pokračoval v chladícím procesu v noci. Hrozny byly následující ráno zničeny při teplotě kolem 9 ° C. 100% odstopkováno při teplotě kolem 9 ° C. Fermentace proběhla v tanku s kombinací delestage, přečerpávání po dobu 15 dnů. Fermentace byla teplotně řízena (max. 30 ° C). Kompletní malolaktická fermentace. Zrání 50% vína 12 měsíců v sudu na kalech, s měsíčním mícháním kalů a 50% v nerezových tancích. Pro zrání na dřevě se používají francouzské dubové sudy o objemu 228 L (různé stáří sudů).
Gasto párování: Ragú, vyzrálé sýry, steaky a pečená tmavá masa.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%