-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Costa Arente - Valpolicella Ripasso 0,75 l
kód: 45176
604,40 Kč
S DPH
4-7 dnů
Intenzivní rubínově červená barva, na nose ukazuje komplexní paletu s červeným ovocem, jako jsou zralé třešně a červený rybíz, spojené s nádechem koření. Na patře se vyznačuje intenzivní chutí, která je dobře vyvážena mírnou hladinou alkoholu a svěží kyselinkou. Taniny jsou měkké a kulaté, což přispívá ke stárnutí a dlouhodobé archivaci. Velká komplexnost a koncentrace.
Klasifikace: DOC
Poloha: Veneto, údolí Valpantena nedaleko Verony v Grezzana. Hrozny pochází jen z okolí vinařství z kopce Arente. Nadmořská výška vinic je mezi 820 - 1150m.n.m.. Půdy jsou vápenaté. Vedení vinic klasickým systémem Pergola a Guyot. Průměrný výnos 70hl/ha.
Vinifikace: Ruční sklizeň. Jemné lisování. Fermentace v nerezových tancích a častá delestage. Proces Ripasso začíná v únoru po vytvoření vín amarone. "pomace" z amarone se využije pro druhé kvašení se základním vínem Valpolicella. Po dobu 15 dní probíhá druhá fermentace s ponořováním matolinového klobouku aby došlo k uvolnění všech látek. Poté se víno přečerpává do velkých slavonských dubových sudů, kde zraje 9 měsíců a dále odpočívá 3 měsíce v láhvi.
Gasto párování: Risotto s masovým ragú, hřiby, tmavá masa, pernatá zvěřina a zralé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 15%
Poloha: Veneto, údolí Valpantena nedaleko Verony v Grezzana. Hrozny pochází jen z okolí vinařství z kopce Arente. Nadmořská výška vinic je mezi 820 - 1150m.n.m.. Půdy jsou vápenaté. Vedení vinic klasickým systémem Pergola a Guyot. Průměrný výnos 70hl/ha.
Vinifikace: Ruční sklizeň. Jemné lisování. Fermentace v nerezových tancích a častá delestage. Proces Ripasso začíná v únoru po vytvoření vín amarone. "pomace" z amarone se využije pro druhé kvašení se základním vínem Valpolicella. Po dobu 15 dní probíhá druhá fermentace s ponořováním matolinového klobouku aby došlo k uvolnění všech látek. Poté se víno přečerpává do velkých slavonských dubových sudů, kde zraje 9 měsíců a dále odpočívá 3 měsíce v láhvi.
Gasto párování: Risotto s masovým ragú, hřiby, tmavá masa, pernatá zvěřina a zralé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 15%