Costa Arente - Valpolicella Ripasso 0,75 l
kód: 45176

604,40 Kč
S DPH 4-7 dnů

Intenzivní rubínově červená barva, na nose ukazuje komplexní paletu s červeným ovocem, jako jsou zralé třešně a červený rybíz, spojené s nádechem koření. Na patře se vyznačuje intenzivní chutí, která je dobře vyvážena mírnou hladinou alkoholu a svěží kyselinkou. Taniny jsou měkké a kulaté, což přispívá ke stárnutí a dlouhodobé archivaci. Velká komplexnost a koncentrace.

Klasifikace: DOC
Poloha: Veneto, údolí Valpantena nedaleko Verony v Grezzana. Hrozny pochází jen z okolí vinařství z kopce Arente. Nadmořská výška vinic je mezi 820 - 1150m.n.m.. Půdy jsou vápenaté. Vedení vinic klasickým systémem Pergola a Guyot. Průměrný výnos 70hl/ha.
Vinifikace: Ruční sklizeň. Jemné lisování. Fermentace v nerezových tancích a častá delestage. Proces Ripasso začíná v únoru po vytvoření vín amarone. "pomace" z amarone se využije pro druhé kvašení se základním vínem Valpolicella. Po dobu 15 dní probíhá druhá fermentace s ponořováním matolinového klobouku aby došlo k uvolnění všech látek. Poté se víno přečerpává do velkých slavonských dubových sudů, kde zraje 9 měsíců a dále odpočívá 3 měsíce v láhvi.
Gasto párování: Risotto s masovým ragú, hřiby, tmavá masa, pernatá zvěřina a zralé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 15%