-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Farnese - Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane 0,75 l
kód: 43687
506,39 Kč
S DPH
4-7 dnů
Velmi známé a oblíbené víno z odrůdy montepulciano. Temné rubínové barvy s purpurovými odlesky a intensivní vůní po borůvkách a sušeném ovoci. Chuť je plná však jemná se spoustou chuťových vjemů, od tónů ostružin přes ušlechtilé dřevo. Pozvolná dochuť je doprovázena nádechem marcipánu, je vyrovnaná s pevnou páteří. Vzhledem k obsahu alkoholu a tříslovin mistrovsky vyrovnané a harmonické víno.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Abruzzo. Hrozny pocházejí z oblasti Colonella. Vinice s vynikajícím podložím pro kultivaci révy, zejména pak odrůdy Montepulciano situované v údolí Colline Teramane, které jako jediné pro kvalitu hroznů získalo denominaci DOCG.
Vinifikace: Ruční sběr plně vyzrálých hroznů. Následuje jemné lisování a rmutace po dobu 10 dnů spolu s přečerpáváním. Víno fermentuje v cementových tancích, kde následně odpočívá 4 měsíce. Školení vína probíhá v dubových sudech typu Barrique po dobu 10 měsíců. Následně se přečerpá do dřevěných nádrží o objemu 3000 litrů, kde dozrává dalších 6 měsíců.
Gasto párování: K pečeným masům, ke grilovaným masům a steakům. Ke zvěřině. K restovaným masům a zralým sýrům.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%
Poloha: Abruzzo. Hrozny pocházejí z oblasti Colonella. Vinice s vynikajícím podložím pro kultivaci révy, zejména pak odrůdy Montepulciano situované v údolí Colline Teramane, které jako jediné pro kvalitu hroznů získalo denominaci DOCG.
Vinifikace: Ruční sběr plně vyzrálých hroznů. Následuje jemné lisování a rmutace po dobu 10 dnů spolu s přečerpáváním. Víno fermentuje v cementových tancích, kde následně odpočívá 4 měsíce. Školení vína probíhá v dubových sudech typu Barrique po dobu 10 měsíců. Následně se přečerpá do dřevěných nádrží o objemu 3000 litrů, kde dozrává dalších 6 měsíců.
Gasto párování: K pečeným masům, ke grilovaným masům a steakům. Ke zvěřině. K restovaným masům a zralým sýrům.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%