-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Domini Veneti - Recioto vigna Moron 0,5 l
kód: 37026
816,75 Kč
S DPH
4-7 dnů
Víno granátově syté barvy, silné vůně připomínající višně, švestky, vanilku s vysokou viskozitou. V chuti velmi extraktivní sladké s velmi jemným až sametovým taninem. Převažují náznaky sušeného ovoce, švestek až povidel.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Polohy v samém srdci zóny Valpolicella Classico v terasovitých kopcích v okolí Negraru. Nadmořské výšky mezi 200 – 550m.n.m.. Selekce hroznů z vinic v zóně Moron. Převážně aluviální půdy. Stáří vinic 20 let. Systém vedení révy Pergola. Hustota výsadby 2000 keřů.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů poslední týden v září. Selekce nejlepších hroznů, které jsou následně skládány na slaměné rohože a sušeny 120 dní dokud nedosáhnou požadované koncentrace. Sušené hrozny se odzrnkují a lisují začátkem února. Rmutace 20 dní. Fermentace v nerezových tancích mezi 12 – 23°C. Ruční promíchávání matolinového klobouku minimálně 3x denně. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání vína probíhá v sudech Barrique, výhradně francouzské duby Allier a Nevers 6 měsíců. Další zrání v láhvi 4 měsíce.
Gasto párování: Vynikající k lokálním koláčům a dortům. Fantastické k dezertům na bázi čokolády. K sýrům s modrou plísní.
Teplota servisu: 10-12°C
Obsah alkoholu: 14%
Poloha: Polohy v samém srdci zóny Valpolicella Classico v terasovitých kopcích v okolí Negraru. Nadmořské výšky mezi 200 – 550m.n.m.. Selekce hroznů z vinic v zóně Moron. Převážně aluviální půdy. Stáří vinic 20 let. Systém vedení révy Pergola. Hustota výsadby 2000 keřů.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů poslední týden v září. Selekce nejlepších hroznů, které jsou následně skládány na slaměné rohože a sušeny 120 dní dokud nedosáhnou požadované koncentrace. Sušené hrozny se odzrnkují a lisují začátkem února. Rmutace 20 dní. Fermentace v nerezových tancích mezi 12 – 23°C. Ruční promíchávání matolinového klobouku minimálně 3x denně. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání vína probíhá v sudech Barrique, výhradně francouzské duby Allier a Nevers 6 měsíců. Další zrání v láhvi 4 měsíce.
Gasto párování: Vynikající k lokálním koláčům a dortům. Fantastické k dezertům na bázi čokolády. K sýrům s modrou plísní.
Teplota servisu: 10-12°C
Obsah alkoholu: 14%