Ceretto - Nebbiolo d'Alba Bernardina BIO 0,75 l
kód: 44629

718,74 Kč
S DPH 4-7 dnů

Nebbilo které pochází jediné cru vinice Bernardina, jež leží na hranici rozdělující vína Barolo od vín Nebbiolo del Alba. Těší se velmi dobrým klimatickým i půdním podmínkám, prakticky totožným pro vína Barolo. Proto dává opravdu delikátní hrozny. Víno má rubínovou barvu. Aroma me delikátní s nádechem dřeva a bobulového ovoce, koření a lanýžů. V chuti je plné a dlouhé ovšem zároveň elegantní s důrazným ale jemným taninem.

Klasifikace: DOC
Poloha: Severozápadní region Itálie, Piemonte. Nedaleko města Alba v Langhe. Vinice jsou v distriktu města Alba v nadmořské výšce mezi 240 – 285m.n.m.. Expozice: jižní až jihozápadní. Hustota výsadby: 4300 keřů/ha. První rok produkce 1980. Půdy tvoří zejména jíly, pískovce a jiné naplaveniny.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů ze 4ha vinice Bernardina, jež leží na mezní hranici vinic určených pro produkci vín Barolo. Z technických důvodů již nebyla zařazena do zóny Barolo, nicméně podmínky, půda a ostatní faktory jsou téměř identické, proto Bernardina produkuje vysoce kvalitní hrozny Nebbiolo. Zpracování je klasické, a fermentace probíhá v nerezu. Víno dále zraje ve starších dubových sudech větších rozměrů.
Gasto párování: Červená masa, dušená masa, výraznější pokrmy na bázi masa a pasta s lanýži.
Teplota servisu: 16-18°C