Duca di Salaparuta - Nawari 0,75 l
kód: 43133

865,76 Kč
S DPH 4-7 dnů

Velmi neobvyklý Pinot Noir, který se sklízí ze svahů sopky Etny. Vinice jsou ve vysokých nadmořských výškách kolem 800m.n.m. Barva je rubínově červená s odlesky fialové. Aroma je komplexní a intensivní s tóny červeného bobulového ovoce, koření a vanilky. V chuti je jemné a hladké, hřejivé. Překvapí svou délkou a vyrovnaností.

Klasifikace: IGT
Poloha: Východní část Sicílie. Vinohrady se nachází přímo na kopcích sopky Etny, vpravo od údolí Alcantara v blízkosti městečka Castiglione di Sicilia. Půdy jsou vulkanického původu. Veškeré vinice jsou situovány v nadmořských výškách mezi 600 – 800m. Výsadba je velmi hustá cca 4000 hlav. Místní klima je chladné. Zimní období je zpravidla doprovázeno sněhem, léta jsou suchá.
Vinifikace: Ruční sklizeň plně vyzrálých hroznů (konec září až půlka října). Hrozny jsou odstopkovány, tradiční macerace 6 až 8 dnů při teplotách 26 - 30° C. Následuje malolaktická fermentace. Zrání probíhá v malých dřevěných sudech 12 měsíců. Víno dále odpočívá 6 měsíců v chladných sklepech, aby došlo k zakomponování veškerých organoleptických vlastností.
Gasto párování: Zvěřina, pernatá zvěřina, holoubě, vnitřnosti a červená masa.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%