-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Duca di Salaparuta - Corvo Rosso 0,75 l
kód: 402
269,53 Kč
S DPH
4-7 dnů
Prvotina sklepu, víno, které se produkuje již od roku 1824. Víno vyrobené scelením tradičních sicilských odrůd Nerello a Nero d´Avola. Víno rubínové barvy s výrazným aroma kompotovaných třešní. Chuť navazuje na vůni a rozvíjí harmonický tanin se středně plným tělem.
Klasifikace: IGT
Poloha: Centrální a východní Sicílie, provincie Agrigento a Caltanissetta. Tradičně vynikající klimatické i půdní podmínky pro kultivaci modrých odrůd. Půdy jsou různorodé s příměsí vápence. Vinice v nadmořských výškách mezi 50 – 350m.n.m.. Hustota výsadby 4000 keřů/ha. Jedno z prvních vín sklepa, produkce již od roku 1824!
Vinifikace: Ruční sklizeň od druhého týdnu v září až do konce prvních deseti dnů v říjnu. Tradiční rmutace a fermentace 6 – 8 dnů. Jemný lis. Kompletní malolaktická fermentace. Víno zraje 10 měsíců ve velkých dubových sudech a dále ve skleněných nádobách. Dozrává dva měsíce v láhvi.
Gasto párování: Grilovaná a restovaná červená masa a zralé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 12,5%
Poloha: Centrální a východní Sicílie, provincie Agrigento a Caltanissetta. Tradičně vynikající klimatické i půdní podmínky pro kultivaci modrých odrůd. Půdy jsou různorodé s příměsí vápence. Vinice v nadmořských výškách mezi 50 – 350m.n.m.. Hustota výsadby 4000 keřů/ha. Jedno z prvních vín sklepa, produkce již od roku 1824!
Vinifikace: Ruční sklizeň od druhého týdnu v září až do konce prvních deseti dnů v říjnu. Tradiční rmutace a fermentace 6 – 8 dnů. Jemný lis. Kompletní malolaktická fermentace. Víno zraje 10 měsíců ve velkých dubových sudech a dále ve skleněných nádobách. Dozrává dva měsíce v láhvi.
Gasto párování: Grilovaná a restovaná červená masa a zralé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 12,5%