-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Duca di Salaparuta - Colomba Platino 0,75 l
kód: 1347
343,04 Kč
S DPH
4-7 dnů
Víno v barvě leštěného zlata, s ovocným aroma exotického ovoce, tvořené odrůdou zvanou isolia nebo také ansonica, která je typická pro Sicilii. V chuti elegantní vyvážené s příjemně živou kyselinkou a osvěžující chutí po ovoci jež věrně následuje vůni. V chuti převládají tóny nezralého ovoce a zelených jablek. Celkově kompaktní a perzistentní.
Klasifikace: IGT
Poloha: Jihozápadní Sicílie. Provincie Agrigento, nedaleko měst Ribera a Cattolica. Půdy jsou různorodé, zejména však pískovité. Vinice v nadmořské výšce mezi 250 – 350m.n.m.. Hustota výsadby 4000 keřů/ha. Výnosnost mezi 50 – 60 hl/ha. Zimy jsou jemné s velmi suchým jarem a létem.
Vinifikace: Ruční sklizeň plně vyzrálých hroznů od druhého týdne v září. Jemné lisování. Používá se výhradně mošt z prvního zmáčknutí. Pomalá fermentace mezi 16 – 17°C po dobu 15 dní. Dále víno zraje s kvasnicemi. Víno zraje v nerezových tancích a před distribucí odpočívá dva měsíce v láhvi.
Gasto párování: Aperitiv, plody moře, mušle a ústřice.
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 12%
Poloha: Jihozápadní Sicílie. Provincie Agrigento, nedaleko měst Ribera a Cattolica. Půdy jsou různorodé, zejména však pískovité. Vinice v nadmořské výšce mezi 250 – 350m.n.m.. Hustota výsadby 4000 keřů/ha. Výnosnost mezi 50 – 60 hl/ha. Zimy jsou jemné s velmi suchým jarem a létem.
Vinifikace: Ruční sklizeň plně vyzrálých hroznů od druhého týdne v září. Jemné lisování. Používá se výhradně mošt z prvního zmáčknutí. Pomalá fermentace mezi 16 – 17°C po dobu 15 dní. Dále víno zraje s kvasnicemi. Víno zraje v nerezových tancích a před distribucí odpočívá dva měsíce v láhvi.
Gasto párování: Aperitiv, plody moře, mušle a ústřice.
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 12%