-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Cantine San Marzano - Collezione Cinquanta 0,75 l
kód: 44192
645,23 Kč
S DPH
4-7 dnů
Víno rubínové barvy s odlesky fialové. Buket je velmi osobitý a výrazný s tóny zralých švestek až povidel, sladkého koření, vanilky a skořice. V chuti je víno velmi komplexní, plné a hřejivé s měkkými tříslovinami. Dlouhé a velice elegantní s rafinovaným závěrem.
Klasifikace: Vino Rosso d´Italia
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zejména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo. Hrozny pocházejí z 50 letých vinic, kde je produkce limitována na 1kg hroznů z keře.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů probíhá do malých přepravek, aby nedošlo ke znehodnocení hroznů. Hrozny jsou pomlety a macerovány při nízké teplotě. Fermentace za použití autochtonních kvasinek. Malolaktická fermentace v nerezových tancích. Zrání v dubových Sudech (francouzské dřevo) po dobu 12 měsíců.
Gasto párování: Červená masa, zvěřina, daněk, kachna a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zejména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo. Hrozny pocházejí z 50 letých vinic, kde je produkce limitována na 1kg hroznů z keře.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů probíhá do malých přepravek, aby nedošlo ke znehodnocení hroznů. Hrozny jsou pomlety a macerovány při nízké teplotě. Fermentace za použití autochtonních kvasinek. Malolaktická fermentace v nerezových tancích. Zrání v dubových Sudech (francouzské dřevo) po dobu 12 měsíců.
Gasto párování: Červená masa, zvěřina, daněk, kachna a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%