Cantine San Marzano - Collezione Cinquanta 0,75 l
kód: 44192

645,23 Kč
S DPH 4-7 dnů

Víno rubínové barvy s odlesky fialové. Buket je velmi osobitý a výrazný s tóny zralých švestek až povidel, sladkého koření, vanilky a skořice. V chuti je víno velmi komplexní, plné a hřejivé s měkkými tříslovinami. Dlouhé a velice elegantní s rafinovaným závěrem.

Klasifikace: Vino Rosso d´Italia
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zejména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo. Hrozny pocházejí z 50 letých vinic, kde je produkce limitována na 1kg hroznů z keře.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů probíhá do malých přepravek, aby nedošlo ke znehodnocení hroznů. Hrozny jsou pomlety a macerovány při nízké teplotě. Fermentace za použití autochtonních kvasinek. Malolaktická fermentace v nerezových tancích. Zrání v dubových Sudech (francouzské dřevo) po dobu 12 měsíců.
Gasto párování: Červená masa, zvěřina, daněk, kachna a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%