-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Cantine San Marzano - Primitivo di Manduria "60 anni" 0,75 l
kód: 37185
767,75 Kč
S DPH
4-7 dnů
Velmi ojedinělé červené víno odrůdy primitivo z v průměru šedesátiletých vinic. Barva je temná až neprůhledná s velmi vysokou viskozitou. Vůně je intenzivní s pozadím kakaa a přezrálého černého lesního ovoce. Chuť je velmi nasládlá s tónem hroznového cukru a ovoce. Přestože je velmi, velmi plné, působí elegantně a vyváženě. Jedinečné víno jenž je díky svému původu a náročnosti přípravy k dispozici pouze v omezeném množství.
Klasifikace: DOP
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zeména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo.
Vinifikace: Ruční sběr v druhé polovině srpna až do začátku září. Sběr probíhá do malých přepravek, aby nedošlo k znehodnocení hroznů. 80% sběru maceruje po dobu 18 dní. Zbývajících 20% sběru maceruje spolu s lokálními kvasinkami při teplotách 24 - 26° C. Víno zraje 6 měsíců v sudech z francouzského dubu.
Gasto párování: Zvěřina, červená masa, vyzrálé sýry a výrazné omáčky.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zeména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo.
Vinifikace: Ruční sběr v druhé polovině srpna až do začátku září. Sběr probíhá do malých přepravek, aby nedošlo k znehodnocení hroznů. 80% sběru maceruje po dobu 18 dní. Zbývajících 20% sběru maceruje spolu s lokálními kvasinkami při teplotách 24 - 26° C. Víno zraje 6 měsíců v sudech z francouzského dubu.
Gasto párování: Zvěřina, červená masa, vyzrálé sýry a výrazné omáčky.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%