-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Pipoli - Greco Fiano Basilicata 0,75 l
kód: 42903
212,36 Kč
S DPH
4-7 dnů
Velmi zajímavé víno z unikátního terroir sopečné oblasti Vulture. Víno se vyrábí scelením odrůd tradičních lokálních odrůd Fiano a Greco, má světlou barvu s odlesky zelené. Aroma vína je velmi svěží s výraznější stopou minerality a světlého ovoce. V chuti svěží, čerstvé, vyvážené s delší dochutí a skvělou kyselinkou.
Klasifikace: IGP
Poloha: Jižní Itálie, oblast Basilicata. Vinice v oblasti sopky Vulture. Vulkanické podloží, bohaté na minerální látky. Vinice jsou situovány ve vysokých nadmořských výškách, 600 m.n.m., průměrné stáří keřů je mezi 20. a 25. lety. Výnosy nepřesahují 9t/ha. Sklizeň probíhá třetí týden v září.
Vinifikace: Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování. Fermentace v nerezových tancích při velmi nízkých teplotách 12 – 14°C. Proces vinifikace je bez přístupu kyslíku, aby se zamezilo ztrátě aromatických látek. Víno dozrává v tancích 5 – 6 měsíců.
Gasto párování: Aperitiv, saláty, antipasti a plody moře.
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 13%
Poloha: Jižní Itálie, oblast Basilicata. Vinice v oblasti sopky Vulture. Vulkanické podloží, bohaté na minerální látky. Vinice jsou situovány ve vysokých nadmořských výškách, 600 m.n.m., průměrné stáří keřů je mezi 20. a 25. lety. Výnosy nepřesahují 9t/ha. Sklizeň probíhá třetí týden v září.
Vinifikace: Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování. Fermentace v nerezových tancích při velmi nízkých teplotách 12 – 14°C. Proces vinifikace je bez přístupu kyslíku, aby se zamezilo ztrátě aromatických látek. Víno dozrává v tancích 5 – 6 měsíců.
Gasto párování: Aperitiv, saláty, antipasti a plody moře.
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 13%