-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Fantini Farnese - Edizione Cinque Autoctoni 0,75 l
kód: 2010
882,09 Kč
S DPH
4-7 dnů
Velmi netradiční plné, těžké, robustní červené víno vzniklé harmonickým spojením pěti regionálních odrůd ve spolupráci italského enologa Fillipa Bacallara a francouzského enologa Jeana-Maria Sabona. Velké víno s temně rubínovou neprůhlednou barvou a ohromující viskozitou .Na chuti plné a příjemně ovocné s nepřebernou paletou rozmanitých chuťových vjemů s tóny marmelád, sušeného ovoce, čokolády a nekonečným dozvukem .Díky různým polohám vinic a množství použitých odrůd je toto víno deklarováno jako VDT, ovšem s velkými víny snadno drží krok díky své mohutnosti a délce.
Klasifikace: VDT
Poloha: Abruzzo. Hrozny pocházejí z Colonnella, Ortona v Abruzzo a Sava a San Marzano v Puglii. Rozloha vinic je cca 7 hektarů.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů, odstopkování a jemné lisování. Macerace a následná fermentace probíha po dobu 25 dní. Malolaktická fermentace probíha v sudech, kde víno i nadále zraje dalších 13 měsíců. Aby nebylo ochuzeno o nejjemnější nuance, zásadně se nefiltruje. Víno se produkuje pouze z pětí místních odrůd, nese název “cinque autoctoni” – tedy autochtonní odrůdy. Číslo na přední straně etikety je číslem, které vyjadřuje o kolikátý se jedná ročník od první produkce v roce 1999. Protože hrozny se sklízí z vinohradů ve dvou různých oblastech, víno může být deklarováno pouze jako stolní víno VDT.
Gasto párování: Pečená masová jídla, výrazné omáčky, grilovaná masa a zvěřina.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%
Poloha: Abruzzo. Hrozny pocházejí z Colonnella, Ortona v Abruzzo a Sava a San Marzano v Puglii. Rozloha vinic je cca 7 hektarů.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů, odstopkování a jemné lisování. Macerace a následná fermentace probíha po dobu 25 dní. Malolaktická fermentace probíha v sudech, kde víno i nadále zraje dalších 13 měsíců. Aby nebylo ochuzeno o nejjemnější nuance, zásadně se nefiltruje. Víno se produkuje pouze z pětí místních odrůd, nese název “cinque autoctoni” – tedy autochtonní odrůdy. Číslo na přední straně etikety je číslem, které vyjadřuje o kolikátý se jedná ročník od první produkce v roce 1999. Protože hrozny se sklízí z vinohradů ve dvou různých oblastech, víno může být deklarováno pouze jako stolní víno VDT.
Gasto párování: Pečená masová jídla, výrazné omáčky, grilovaná masa a zvěřina.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%