Fantini Farnese - Edizione Cinque Autoctoni 0,75 l
kód: 2010

882,09 Kč
S DPH 4-7 dnů

Velmi netradiční plné, těžké, robustní červené víno vzniklé harmonickým spojením pěti regionálních odrůd ve spolupráci italského enologa Fillipa Bacallara a francouzského enologa Jeana-Maria Sabona. Velké víno s temně rubínovou neprůhlednou barvou a ohromující viskozitou .Na chuti plné a příjemně ovocné s nepřebernou paletou rozmanitých chuťových vjemů s tóny marmelád, sušeného ovoce, čokolády a nekonečným dozvukem .Díky různým polohám vinic a množství použitých odrůd je toto víno deklarováno jako VDT, ovšem s velkými víny snadno drží krok díky své mohutnosti a délce.

Klasifikace: VDT
Poloha: Abruzzo. Hrozny pocházejí z Colonnella, Ortona v Abruzzo a Sava a San Marzano v Puglii. Rozloha vinic je cca 7 hektarů.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů, odstopkování a jemné lisování. Macerace a následná fermentace probíha po dobu 25 dní. Malolaktická fermentace probíha v sudech, kde víno i nadále zraje dalších 13 měsíců. Aby nebylo ochuzeno o nejjemnější nuance, zásadně se nefiltruje. Víno se produkuje pouze z pětí místních odrůd, nese název “cinque autoctoni” – tedy autochtonní odrůdy. Číslo na přední straně etikety je číslem, které vyjadřuje o kolikátý se jedná ročník od první produkce v roce 1999. Protože hrozny se sklízí z vinohradů ve dvou různých oblastech, víno může být deklarováno pouze jako stolní víno VDT.
Gasto párování: Pečená masová jídla, výrazné omáčky, grilovaná masa a zvěřina.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14,5%